Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απίστευτο βίντεο από την «βροχή» βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν πάνω από την Ιορδανία και το Ισραήλ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απίστευτο βίντεο από την «βροχή» βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν πάνω από την Ιορδανία και το Ισραήλ

Επίθεση με σχεδόν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ πραγματοποίησε χθες το Ιράν σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η αεράμυνα ήταν αποτελεσματική, αναχαιτίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων με μόνο κάποια μεμονωμένα πλήγματα να καταγράφονται σε περιοχές της χώρας, χωρίς θύματα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ φαίνεται η «βροχή» των βαλλιστικών πυραύλων πάνω από την Ιορδανία και το Ισραήλ, όπως κινηματογραφήθηκε από τον Zaid Al-Abbadi από το Αμμάν.

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν αλ Σάφαντι προειδοποίησε σήμερα το Ιράν και το Ισραήλ ότι η χώρα του "θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνατότητές της οποιαδήποτε απειλή", την επομένη της ιρανικής επίθεσης με πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος οι οποίοι διέσχισαν τον εναέριο χώρο του βασιλείου.

"Η Ιορδανία δεν θα είναι το πεδίο μάχης κανενός", δήλωσε ο υπουργός σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το βασίλειο "θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλειά του, τη σταθερότητά του και την ασφάλεια των πολιτών του", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι "η Ιορδανία έχει ενημερώσει σαφώς το Ιράν και το Ισραήλ για τη θέση αυτή".

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE