ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρώτη σύσκεψη για τον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας - Αυτοί είναι οι στόχοι και η στρατηγική του

Πρώτη σύσκεψη για τον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας - Αυτοί είναι οι στόχοι και η στρατηγική του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου η πρώτη συνάντηση, του νέου Αρχηγού Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, με τους Αστυνομικούς Διευθυντές/Διοικητές όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων παγκύπρια.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συνάντησης, επικεντρώθηκε σε τρεις πυλώνες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της Αρχηγίας του:

Όσον αφορά στον πρώτο πυλώνα, αυτός εστιάζεται στο Όραμα και στις Προτεραιότητες της Αστυνομίας, που θα οδηγήσουν σε συνεχή βελτίωση της Αστυνομίας, σε όλα τα επίπεδα, θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και την υπερηφάνεια των μελών της Αστυνομίας. Αυτός ο στόχος, όπως σημείωσε, θα επιτευχθεί μέσα από το τρίπτυχο: Ενδιαφέρον-Επικοινωνία και Εμπιστοσύνη, ως αλληλένδετα και αναπόσπαστα στοιχεία για την ομαλή λειτουργία της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον δεύτερο πυλώνα που αφορά στην Πειθαρχία, τόσο όσον αφορά στην εικόνα και εμφάνιση του αστυνομικού, ο οποίος αποτελεί πρότυπο, αλλά και όσον αφορά στη διερεύνηση των σοβαρών υποθέσεων με έμφαση: (1) στη διαφθορά, (2)στο οργανωμένο έγκλημα συμπεριλαμβανομένων και των ναρκωτικών και (3) στη βία στα γήπεδα.

Τέλος, ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε στο τρίτο κομμάτι και πολύ σημαντικό, που αφορά στην αναδιοργάνωση εντός του Αστυνομικού Σώματος, στο οποίο θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά και μελετημένα βήματα, με τη συνεργασία και συμμετοχή όλων, εφόσον θα καθορίσει και την επιτυχή μελλοντική πορεία της Αστυνομίας Κύπρου, σε όλα τα επίπεδα.

Ο νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας, από πλευράς του, αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα που διεξάγουν όλα τα μέλη της Αστυνομίας με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και της βίας στα γήπεδα. Τόνισε δε, ότι για την επίτευξη των στόχων θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία από όλους. Παράλληλα, επικεντρώθηκε στην εξύψωση του ηθικού του προσωπικού, που θα επιτευχθεί μόνον εάν οι προϊστάμενοι βρίσκονται δίπλα και κοντά σε κάθε έναν αστυνομικό ώστε να γίνεται σωστή καθοδήγηση. Γεγονός που θα επιφέρει, όπως υπογράμμισε, θετικό αποτέλεσμα για την ίδια την Υπηρεσία, αλλά και υψηλά επίπεδα ικανοποίησης στα προβλήματα και αιτήματα των συμπολιτών μας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εμπειρογνώμονας εξηγεί: «Τα βίντεο της Μονής Αββακούμ που έχουν διαρρεύσει δεν είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα»

• Θα ληφθούν νέα μέτρα κατά της ακριβείας; Πώς απαντά η Κυβέρνηση - Οι σκέψεις για τα φωτοβολταϊκά

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 4 Οκτωβρίου

• Πληθαίνουν οι τουρίστες στην Κύπρο – «Άδειασαν» τις τσέπες τους τον Ιούλιο

• STEM: Μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση εφαρμόζεται στα σχολεία της Κύπρου - Επιθεωρητής εξηγεί στο «Τ» τι ακριβώς είναι

• Σοκαριστική είδηση: Γνωστό ζευγάρι της ελληνικής showbiz χώρισε μετά από 19 χρόνια γάμου



Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς εμπλέκεται η Κύπρος - «Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης», λέει ο ΥΠΑΜ

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς εμπλέκεται η Κύπρος - «Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης», λέει ο ΥΠΑΜ

Η εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Μέση Ανατολή, περιορίζεται στο ανθρωπιστικό και ειρηνευτικό κομμάτι, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, προσθέτοντας ότι είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top