ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ - Washington Post: Τουλάχιστον 20 ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν σε δύο στρατιωτικές βάσεις και κοντά στη βάση της Μοσάντ

Ισραήλ - Washington Post: Τουλάχιστον 20 ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν σε δύο στρατιωτικές βάσεις και κοντά στη βάση της Μοσάντ

Τουλάχιστον 20 από τους περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ την Τρίτη κατάφεραν να διαπεράσουν την αντιαεροπορική άμυνα και να χτυπήσουν ή να προσγειωθούν κοντά σε τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις πληροφοριών, ανέφερε η Washington Post, με βάση την ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων.

Η Post ανέφερε ότι επαλήθευσε βίντεο που δείχνουν 20 πυραύλους να πλήττουν την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ και τρεις να πλήττουν τη βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ. Άλλα βίντεο έδειξαν ότι τουλάχιστον δύο πύραυλοι προσγειώθηκαν κοντά στην έδρα της Μοσάντ στο Γκλιλότ.

 

 

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε την Τετάρτη ότι ορισμένες από τις αεροπορικές της βάσεις του επλήγησαν κατά τη μαζική επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της χώρας μια νύχτα νωρίτερα, ωστόσο τόνισε ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στη λειτουργία της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Οι IDF ξεκαθάρισαν ότι «μετρούν» την αποτελεσματικότητα μιας επίθεσης με βάση το πόση ζημιά προκλήθηκε σε κρίσιμες υποδομές και περιουσιακά στοιχεία, πόσες απώλειες προκλήθηκαν και όχι πόσοι πύραυλοι τελικά εκτοξεύτηκαν σε βάρος της χώρας. «Η αεράμυνα απέτρεψε με επιτυχία τέτοιες ζημιές και μεγάλες απώλειες», ανέφεραν στη σχετική ενημέρωση.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εμπειρογνώμονας εξηγεί: «Τα βίντεο της Μονής Αββακούμ που έχουν διαρρεύσει δεν είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα»

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου

• Άγρια συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές: «Έπεσε» ξύλο μεταξύ κρατουμένων για... φαγητό - Δύο τραυματίες

• Πληθαίνουν οι τουρίστες στην Κύπρο – «Άδειασαν» τις τσέπες τους τον Ιούλιο

• STEM: Μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση εφαρμόζεται στα σχολεία της Κύπρου - Επιθεωρητής εξηγεί στο «Τ» τι ακριβώς είναι

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: «Εισέβαλε» απροειδοποίητα στο στούντιο ο γιος της και ήθελε αγκαλίτσες - Βίντεο



ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και μεταβαίνω στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη με την προσδοκία ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στο Συνέδριο για το Κυπριακό με τίτλο «Κυπριακό: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», το οποίο διοργανώνει το ΑΚΕΛ μεταξύ 4 και 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top