ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 06 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 06 Οκτωβρίου

Οι εξελίξεις στη συνεχιζόμενη κρίση της Μέσης Ανατολής, η επικείμενη άτυπη συνάντηση της Νέας Υόρκης και τα ελληνοτουρκικά, οι αυθαιρεσίες σε οικοδομές και οι πρόσφατες ανακατατάξεις στην Αστυνομία και τις Φυλακές κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι νέες τοποθετήσεις του τέως και νυν Γενικού Ελεγκτή, οι κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια, και η απομάκρυνση Κυπρίων και ξένων υπηκόων από τον Λίβανο.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την Κύπρο» και γράφει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ο τελευταίος μοχλός πίεσης στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι το Ισραήλ αποκεφαλίζει μεθοδικά την ηγεσία της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπόλαχ. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι είναι προ των πυλών απεργία στα δημόσια νοσοκομεία. 

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Το μακρύ χέρι του Ισραήλ, η αγωνία των ΗΠΑ και προκλήσεις για την Κύπρο», και γράφει ότι ο Νετανιάχου σπρώχνει στα άκρα τη Μέση Ανατολή. Σε άλλη είδηση γράφει για ασκήσεις επί χάρτου για την εσωτερική κυριαρχία ενόψει της άτυπης συνάντησης στη Νέα Υόρκη. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου είναι από τους πιο καλοπληρωμένους στην Ευρώπη.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Μετά την αμνησία κυνήγι παρανομιών» και φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος προμηνύει την κατεδάφιση παράνομων υποστατικών σε ευαίσθητες περιβαλλοντολογικές περιοχές. Αλλού ο «Φ» δημοσιεύει τις απόψεις των πρεσβευτών του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή. Σε άλλη είδηση μεταδίδει τις μαρτυρίες ατόμων που επέζησαν από επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ.

«Πρωτοβουλίες για αναθέρμανση του Κυπριακού ενόψει τριμερούς» είναι ο τίτλος κάτω από τον οποίο στεγάζει το κύριό της θέμα η κυριακάτικη «Χαραυγή», όπου γράφει ότι στο Κυπριακό «η κατάσταση είναι οριακή και επείγει να ληφθούν πρωτοβουλίες». Αλλού γράφει ότι στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή. Ακόμη γράφει για αυξήσεις χιλιάδων ευρώ σε αξιωματούχους.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Οι απολύσεις στην Αστυνομία προγραμματιζόντουσαν εδώ και πολύ καιρό» ενώ παραθέτει αστυνομικές πηγές που λένε ότι το Τμήμα Φυλακών ευθύνεται για την απόδραση του κατάδικου. Αλλού γράφει ότι ο τέως Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποπομπή του. Σε άλλη είδηση γράφει ότι εκατοντάδες άτομα απομακρύνονται από το Ισραήλ και το Λίβανο δια μέσου της Κύπρου.  

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή» και γράφει ότι προς έναν τρίτο πόλεμο του Κόλπου μοιάζει να διολισθαίνει η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή. Σε άλλη είδηση εστιάζει στις εξελίξεις ενόψει των επικείμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του νέου Γενικού Ελεγκτή, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου ο οποίος αναφέρεται σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία για διαχείριση των διαφωνιών.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Κάνει πλάτες στις Βρετανικές Βάσεις ο Ερντογάν» γράφει ότι η Κύπρος είναι «μήλον της έριδος για την ασφάλεια Τουρκίας-Ισραήλ». Αλλού παραθέτει συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο Μουράτ Ζιάζικοφ που λέει ότι δεν θα Ρωσία και Κύπρος δεν θα βρεθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ αναφέρεται σε τ/κ τμήμα στα σύνορα της νεκρής ζώνης. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις στη συνεχιζόμενη κρίση της Μέσης Ανατολής. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Κυπριακό ώρα μηδέν» - Το δίλημμα που θέτει το ΑΚΕΛ για τη μορφή λύσης και οι νουθεσίες Κασουλίδη, ενόψει του δείπνου στη Νέα Υόρκη

• Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ ο άτυχος Μηνάς - Θλίψη του Υπουργείου για το θάνατο του

• Έμπλεξε 21χρονος: Μοίραζε και άναβε καπνογόνα σε αγώνα με καλυμμένο πρόσωπο

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• Καιρός: Τι περιλαμβάνει το «μενού» μέχρι την Τετάρτη - Αναλυτικά η πρόγνωση

• «Εγκατάλειψη» σπιτιού: Πότε φεύγουν οι Κύπριοι από το πατρικό τους – Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Live: Το Ισραήλ χτύπησε τη νότια Βηρυτό, ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα

Live: Το Ισραήλ χτύπησε τη νότια Βηρυτό, ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι στόχευε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ, αφού πραγματοποίησε περισσότερα από 30 πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε αυτό που τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως «την πιο βίαιη νύχτα» επιθέσεων. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί μετά τον βομβαρδισμό τζαμιού και σχολείου, όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε χωριστά πλήγματα στο κέντρο της Γάζας. Συνεχής ενημέρωση πιο κάτω 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top