Κλιμακώνεται επικίνδυνα η βία στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η βία στη Μέση Ανατολή

Ανησυχία προκαλεί στην διεθνή κοινότητα η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

Η κατάσταση τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά τις χθεσινές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Ισραηλινών. Τεταμένη είναι η κατάσταση και στη Δυτική Οχθη, όπου χθες ξέσπασαν νέες συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Παλαιστινίου και τον τραυματισμό δεκαπέντε.

Εξάλλου εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή και το Σάββατο στην διάρκεια ταραχών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΗΕ καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών, απευθύνοντας έκκληση για τερματισμό της βίας. Αύριο το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εξετάσει την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Πηγή ΡΙΚ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE