ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα 7 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα 7 Οκτωβρίου

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και οι κρίσιμες ημέρες για την έκβαση του πολέμου, η ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της Συνόδου Κορυφής των MED9 στην Πάφο, η τεταμένη κατάσταση στην υγεία με τη συνάντηση σήμερα ΟΚΥπΥ-Συντεχνιών για τη συλλογική σύμβαση και η βιομηχανία πώλησης φοιτητικών εργασιών που έχει στηθεί, αποτελούν τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κρίσιμη η μέρα σήμερα, κρίνεται η έκβαση του πολέμου», γράφει στο κύριο της θέμα ότι εν αναμονή εκκωφαντικού χτυπήματος του Ισραήλ, το Ιράν ακύρωσε από χθες τα ξημερώματα όλες τις εμπορικές πτήσεις ενώ σημειώθηκαν το Σ/κ οι σφοδρότεροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από την έναρξη των επιχειρήσεων εναντίον του Λιβάνου. Αλλού, γράφει για το θέμα της ακρίβειας και τα απλησίαστα σε τιμές οπωροκηπευτικά και ελαιόλαδο. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα προβλήματα στην κοινότητα Αυδήμου όπου διαμένουν πρόσφυγες με τον κοινοτάρχη να δηλώνει πως «τα προβλήματα μας πνίγουν αλλά το κράτος αδιαφορεί».

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανθεί η βιομηχανία πώλησης έτοιμων φοιτητικών εργασιών», γράφει πως ο τιμοκατάλογος για εκπόνηση εργασιών εξαμήνου, πτυχιακών και μεταπτυχιακών φτάνει τις 2 χιλιάδες ευρώ, με τα Πανεπιστήμια να προειδοποιούν πως οι φοιτητές κινδυνεύουν με αποβολή δια παντός. Αλλού, γράφει πως η Βουλή ψάχνει τρόπους για να ρυθμίσει το Πόθεν Έσχες για κρατικούς υπαλλήλους. Σε άλλο του θέμα γράφει για τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που θα συζητήσει την προσεχή τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Φυγάδευση μέσω Κύπρου», γράφει στο κύριο του θέμα γράφει πως η σύνοδος των Μεσογειακών χωρών στην Πάφο θα επικεντρωθεί στην κρίσιμη κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται με την Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας. Αλλού, γράφει για το σημερινό Εθνικό Συμβούλιο ενόψει τριμερούς της Νέας Υόρκης. Σε άλλο του θέμα αναφέρεται σε €30 εκατ. που θα δπαναηούν για το θεσμό της πράσινης κοινότητςας στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Σε τεντωμένο σχοινί η εργασιακή ειρήνη στον τομέα της υγείας», γράφει στο κύριο της θέμα, πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση ΟΚΥπΥ- Συντεχνιών με θέμα τις συλλογικές συμβάσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει πως το ξήλωμα του φράκτη που εγκατέστησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στη Νεκρή Ζώνη επαληθεύει το ΑΚΕΛ. Αλλού, γράφει πως με κομμένη τη ανάσα η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

• Καιρός: Μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία - Όσα μας επιφυλάσσει το «μενού» - Δείτε αναλυτικά

• Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό έλεγχο – Κάηκε έκταση ενός εκταρίου

• Εμβόλια γρίπης: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή στους γιατρούς - Οι φετινοί δικαιούχοι για δωρεάν εμβολιασμό

• «Κάθε πέρσι και καλύτερα…»: Στέρεψαν τα φράγματα - Διασφαλίζεται το πόσιμο νερό;



Συντονίζεται η πολιτική ηγεσία, ενόψει της τριμερούς στη Νέα Υόρκη - Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Συντονίζεται η πολιτική ηγεσία, ενόψει της τριμερούς στη Νέα Υόρκη - Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Μια από τις πιο κρίσιμες συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.00 ενόψει της τριμερούς συνάντησης της 15ης Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top