Στις φυλακές της Αιγύπτου Κύπριος επειδή είναι ομοφυλόφιλος

Στις φυλακές της Αιγύπτου Κύπριος επειδή είναι ομοφυλόφιλος

Την κόλαση ζει στις φυλακές της Αιγύπτου νεαρός Ελληνοκύπριος δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για «έκλυση ηθών».

Συνελήφθη μαζί με Ελληνοκύπριο διπλωμάτη από μυστικό αστυνομικό που είχαν καλέσει στο διαμέρισμά τους για παρέα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Πολίτης» (14/10), η οικογένεια του νεαρού Ελληνοκύπριου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για επιστροφή του νεαρού στην Κύπρο.

Ο νεαρός Ελληνοκύπριος πριν από 15-20 ημέρες επισκέφτηκε την Αίγυπτο όπου ένα βράδυ κάλεσαν για παρέα τρίτο πρόσωπο, από αγγελία.  Φυσικά το τρίτο πρόσωπο ήταν αστυνομικός και με το πέρας της ώρας τους συνέλαβε βάσει την Αιγυπτιακής Νομοθεσίας.

Την γλύτωσε ο διπλωμάτης

Φαίνεται πως ο Ελληνοκύπριος  διπλωμάτης που υπηρετούσε στην πρεσβεία μας στο Καϊρο, επικαλέστηκε την διπλωματική του ιδιότητα και αφέθηκε ελεύθερος. Ενώ ο ίδιος  δεν νοιάστηκε για το τι θα απογίνει ο νεαρός σύντροφος του. Για την εν λόγω υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών όπου ο διπλωμάτης επέστρεψε στην Κύπρο.

Ένα χρόνο στην φυλακή της Αιγύπτου.

Ο νεαρός Ελληνοκύπριος δεν την γλίτωσε καθώς το δικαστήριο της Αιγύπτου τον καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκιση. Ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δικά του πρόσωπα στην Κύπρο, ανάφερε πως ζει μια κόλαση.  

Πηγή: Εφημερίδα «Πολίτης» 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE