ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Ιωνά Καρούση: Οι συμφοιτητές του τον φώναζαν ηλιαχτίδα γιατί αντανακλούσε σε όλους την αγάπη

Πατέρας Ιωνά Καρούση: Οι συμφοιτητές του τον φώναζαν ηλιαχτίδα γιατί αντανακλούσε σε όλους την αγάπη

«Έχω έναν τεράστιο πόνο και μία απογοήτευση». Σε αυτά τα λόγια συμπυκνώνονται, λίγες ημέρες μετά την κηδεία, η οδύνη, το πένθος κι η απώλεια που βιώνει ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά Καρούση ο οποίος σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ.

«Όταν υπάρχουν ιδεολογίες και θρησκείες που καθαγιάζουν τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων στο όνομα κάποιου Θεού, είναι δυνατόν να πάμε μπροστά;» λέει στο Μega με πόνο ο Δημήτρης Καρούσης.

Για τον Ιωνά ανέφερε πως ήταν «μία αχτίδα φωτός και αγάπης για όλους».

«Οι συμμαθητές του στο πανεπιστήμιο μου είπαν πως το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής. Είμαι σίγουρος πως εκεί που είναι σήμερα έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του», είπε.

Η κηδεία του Ιωνά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (05/10) στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, μνημόσυνο έγινε στην πόλη καταγωγή του, τη Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο πατέρας του Ιωνά Καρούση, Δημήτρης

Με ειδίκευση στη Νευρολογία και τη Νευροανοσολογία ο Δημήτρης Καρούσης είναι διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah, το οποίο έχει να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό έργο στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Πήγε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. «Αυτό που με παρακίνησε να έρθω σ αυτή τη χώρα είναι η επιστημονική έρευνα, που είναι τόσο ανεπτυγμένη εδώ», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του. Επίσης είχε δηλώσει: «η επίδραση του Ελληνικού Πνεύματος είναι ολοφάνερη στο λαό του Ισραήλ, ακόμα και στην κουλτούρα και τη θρησκεία του. Από την άλλη, κι εμείς ως λαός πήραμε το στοιχείο που ίσως πάντα μας έλειπε (πάρα τη φιλοσοφία και τις επιστήμες ή και τις τέχνες που εμείς διδάξαμε σε όλο τον κόσμο): το στοιχείο της πίστης πέρα από την λογική. Οι άνθρωποι εδώ μοιάζουν –ως ιδιοσυγκρασια- με εμάς στην Ελλάδα και αγαπούν αφάνταστα τη χωρά μας και την κουλτούρα και τη μουσική μας. Μας αγκάλιασαν λοιπόν με αγάπη και μας δέχθηκαν σαν πραγματικούς φίλους».

Ξεκίνησε μέσω υποτροφίας και συνέχισε ολοκληρώνοντας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο τη διδακτορική του διατριβή και παράλληλα την κλινική εξειδίκευση στη Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαντάσα. Έκτοτε εργάζεται σε αυτό το νοσοκομείο και από το 1995 είναι senior Consulting Neurologist εκεί.

Το 2003 έγινε Καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο (το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο στο Ισραήλ). Μετά από μερικά χρόνια έγινε μόνιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, ενώ είχε εκλέγει και πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας. Από το 2007 διατελεί Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας του Ισραήλ.

Έχει διαρκή συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απ οπού και αποφοίτησε, ενώ κατά καιρούς έχει συνεργαστεί και με νοσοκομεία της Αθήνας όπως το Νοσοκομείο «Ιάσω» άλλα και με επιστημονικά ιδρύματα, όπως το Παστέρ.

106002-karousis1280

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κραυγή απόγνωσης από δυο ηλικιωμένους με παιδί με ειδικές ανάγκες - Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους - Δείτε βίντεο

• Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… ο 26χρονος «βοηθός» του «Κομμωτή» - Τι διέταξε το Δικαστήριο

• Αυτούς ψάχνουν για τον ξυλοδαρμό διανομέων φαγητού στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες τους

• Υπόθεση Al Jazeera: Το 2025 θα προχωρήσει η διαδικασία - Πότε ορίστηκε η ημερομηνία

• Αποκεφάλισαν δήμαρχο πόλης στο νότιο Μεξικό έξι μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του



ΠτΔ:  «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

ΠτΔ: «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top