State Department: Νέα διαρροή κάνει λόγο για επίθεση - απάντηση του Ισραήλ στα ιρανικά εδάφη τις επόμενες ώρες

State Department: Νέα διαρροή κάνει λόγο για επίθεση - απάντηση του Ισραήλ στα ιρανικά εδάφη τις επόμενες ώρες

Με νέα διαρροή, μετά την ίδια πρακτική του περασμένου Σαββάτου, οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα το State Department κάνει λόγο για επίθεση από το Ισραήλ απόψε – ανήμερα της μαύρης επετείου του ενός έτους από τη σφαγή της Χαμάς – στα εδάφη του Ιράν.

Το προηγούμενο Σάββατο το Ισραήλ επέλεξε να χτυπήσει ιρανικές βάσεις στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Συρίας και να εξαπολύσει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό.

Από εχθές Αραβικά μέσα μετέδιδαν σημαντική μετακίνηση οπλικών συστημάτων αεράμυνας αλλά και βαλλιστικών πυραύλων από την Τεχεράνη σε σημεία ενδιαφέροντος στην ιρανική επικράτεια στοιχείο το οποίο ενισχύει την πιθανότητα το Ισραήλ να εξαπολύσει την επίθεση – απάντηση στο Ιράν άμεσα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τονίσει με κάθε επισημότητα, δια στόματος του Προέδρου Μπάιντεν, πως τα πυρηνικά της Τεχεράνης δεν είναι στόχος αλλά δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να χτυπηθούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν. Οι ΗΠΑ μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν – τη δεύτερη μέσα σε διάστημα πέντε μηνών – την περασμένη Τρίτη είχαν δηλώσει πως η απάντηση θα δοθεί από κοινού με το Τελ Αβίβ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE