ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος τα κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι - Οι τουρίστες δεν θα μπορούν να τα ρίχνουν στο συντριβάνι

Τέλος τα κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι - Οι τουρίστες δεν θα μπορούν να τα ρίχνουν στο συντριβάνι

Ένα μέτρο που θα δυσαρεστήσει πολλούς ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Τζανλούκα Ονοράτο, σε μια προσπάθεια περιορισμού του υπερτουρισμού, γύρω από το παγκοσμίως γνωστό σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Το σιντριβάνι θα προστατεύεται πλέον από διαφανή διαχωριστικά, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο «πέρασμα», ένα είδος ημικυκλικής πασαρέλας, η οποία θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.

Η πρόσβαση στην «πασαρέλα» δεν θα είναι απεριόριστη, αλλά θα προβλέπεται ένας ανώτατος αριθμός επισκεπτών. Οι οποίοι, πολύ σύντομα, δεν θα μπορούν, πλέον, να ρίχνουν κέρματα στη Φοντάνα, γυρισμένοι πλάτη, αλλά θα πρέπει να τα αφήνουν μέσα σε ειδικό καλάθι. Θα είναι μια ασφαλέστερη, αλλά σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακή πρακτική.

fontana_trevi

Όπως ανακοινώθηκε, οι σχετικές αλλαγές θα ισχύσουν από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων.

Μελλοντικά, είναι πιθανόν να ληφθεί υπόψη η επιβολή ενός χαμηλού εισιτηρίου, για να μπορεί να θαυμάζει κανείς από κοντά το σιντριβάνι του 18ου αιώνα. Προς το παρόν δεν θα ισχύσει κράτηση μέσω διαδικτύου.

Η είσοδος στο μπροστινό μέρος της Φοντάνα Ντι Τρέβι θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους οι οποίοι θα φροντίζουν να μην δημιουργείται συνωστισμός, με όριο στον αριθμό εισόδων.

Τέλος, πρόκειται να απαγορευθεί πολύ σύντομα, στους τουρίστες, να τρώνε σάντουιτς και να πίνουν αναψυκτικά, ενώ κάθονται στα σκαλιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σιντριβανιού.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κραυγή απόγνωσης από δυο ηλικιωμένους με παιδί με ειδικές ανάγκες - Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους - Δείτε βίντεο

• Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… ο 26χρονος «βοηθός» του «Κομμωτή» - Τι διέταξε το Δικαστήριο

• Αυτούς ψάχνουν για τον ξυλοδαρμό διανομέων φαγητού στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες τους

• Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι την Παρασκευή - Αναλυτικά η πρόβλεψη

• Μαρία Μπακοδήμου: Κρίσιμες ώρες για την υγεία της και εσπευσμένα στην εντατική



ΠτΔ:  «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

ΠτΔ: «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top