ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύλληψη Ορφανίδη - Βγενόπουλου - Γιωρκάτζη, είχε εισηγηθεί ο Ρίκκος

Σύλληψη Ορφανίδη - Βγενόπουλου - Γιωρκάτζη, είχε εισηγηθεί ο Ρίκκος

Τη σύλληψη του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη και του πρώην ισχυρού άνδρα της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς και της νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, στο πλαίσιο των ερευνών για την κατάρρευση της οικονομίας, είχε εισηγηθεί ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, πριν παυθεί από τη θέση του βοηθού γενικού εισαγγελέα, σύμφωνα με κατάθεσή του.

Την κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου ανέγνωσε στο Κακουργιοδικείο ο ποινικός ανακριτής Παναγιώτης Καλλής, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη.
Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εισηγήθηκε τη σύσταση κοινής ανακριτικής ομάδας Κύπρου-Ελλάδας για διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.


Σε άλλο σημείο της κατάθεσης Ερωτοκρίτου στον ποινικό ανακριτή, αναφέρεται ότι όταν έδωσε οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση της Προβιτένσια, δεν ενημέρωσε τον γενικό εισαγγελέα, γιατί εκείνη την περίοδο δεν αντάλλαζαν ούτε κουβέντα και επικοινωνούσαν μέσω σημειωμάτων.
Στη σημερινή διαδικασία, αναγνώστηκαν και οι καταθέσεις που έδωσαν στον ποινικό ανακριτή, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, Ανδρέας Κιπρίζογλου και Παναγιώτης Νεοκλέους.


Ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατέθεσε  και η αστυφύλακας Μήνις Μηνά, η οποία εκτελεί χρέη στην είσοδο της Νομικής Υπηρεσίας.
Κατατέθηκαν και τα βιβλία επισκεπτών της Νομικής Υπηρεσίας. 

Πηγη ΡΙΚ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top