ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Πονόψυχοι μεν αλλά μακριά από μας

Πονόψυχοι μεν αλλά μακριά από μας

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Λεμεσό καμιά 15αριά νεαροί την έπεσαν σε δύο Ινδούς ντελιβεράδες τους οποίους λήστεψαν αφού πρώτα σάπισαν στο ξύλο στέλνοντάς τους αιμόφυρτους στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία όλως παραδόξως κινητοποιήθηκε και κατάφερε να συλλάβει δύο από τη συμμορία, έναν 19χρονο και έναν 21χρονο με τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, επίθεσης και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου περί ρατσισμό.

Η επίθεση ήταν η πιο πρόσφατη μιας σειράς από παρόμοιες πάντα σε βάρος αλλοδαπών ντελιβεράδων, σε συχνότητα που τις λες και οργανωμένες ή έστω μάστιγα. Πάντα οι δράστες είναι νεαροί ντόπιοι, κυρίως χούλιγκαν ή/και με επαφές με τον υπόκοσμο, το εμφανές κίνητρο είναι η ληστεία όμως πετυχαίνουν με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια καθώς με το ξύλο και το ρατσιστικό βρισίδι με το οποίο στολίζουν τα θύματα στέλνουν επίσης ξεκάθαρα μηνύματα. Μάλιστα σε μία απ’ αυτές τις επιθέσεις ανάμεσα στους δράστες ήταν και νεαροί Τουρκοκύπριοι, κάτι που δυστυχώς φανερώνει πως ο ρατσισμός... ενώνει τις δύο κοινότητες όταν πρόκειται για αλλοδαπούς τρίτων χωρών. Φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρο θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και διακρίσεων να μετατρέπονται σε θύτες ανάλογων εγκλημάτων σε βάρος ανθρώπων σε δυσχερέστερη θέση από αυτούς. Σημειώστε πως παρά τον μεγάλο αριθμό οργανωμένων επιθέσεων με θύματα αλλοδαπούς διανομείς, η Αστυνομία δεν έβλεπε κάτι το ανησυχητικό ώστε να λάβει μέτρα. Δήλωνε βέβαια πως αυξήθηκαν οι περιπολίες, άγνωστο όμως πότε και που καθώς οι επιθέσεις συνεχίστηκαν. Επίσης δεν είδαν ποτέ τίποτα το... ρατσιστικό στις επιθέσεις παρά μόνο τυπικές ληστείες με θύματα όλως τυχαίως αλλοδαπούς που σπάνια καταγγέλλουν και ακόμα σπανιότερα δικαιώνονται. Το ότι θα κατηγορηθούν οι δύο συλληφθέντες για την τελευταία επίθεση, μεταξύ άλλων ΚΑΙ για ρατσιστικά κίνητρα, είναι όσο να πεις πρόοδος. Πάλι καλά.

Την Κυριακή άγνωστοι μπούκαραν στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου, έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν φθορές, ζωγράφισαν σβάστικες και έγραψαν οπαδικά συνθήματα στους τοίχους. Το σχολείο είχε επιλεγεί ως χώρος φιλοξενίας υπηκόων ξένων χωρών που εκκενώνονται από τον ταραγμένο Λίβανο και γι’ αυτό το λόγο είχαν τοποθετηθεί κρεβάτια στην κλειστή αίθουσα η οποία επίσης υπέστη ζημιές. Η απόφαση για χρησιμοποίηση του σχολείου για φιλοξενία προσφύγων είχε προκαλέσει αντιδράσεις και οι Αρχές διερευνούν κατά πόσο οι κακόβουλες ζημιές σχετίζονται με αυτό. No shit Sherlock. Όμως το καλύτερο συνέβη μετά. Τόσο ο σύλλογος γονέων του σχολείο όσο και ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού αφού ψέλλισαν μια νερόβραστη half-assed καταδίκη των βανδαλισμών προχώρησαν στο πραγματικό τους πρόβλημα που είναι φυσικά η επιλογή του σχολείου για χώρο προσωρινής φιλοξενίας ανθρώπων που εγκαταλείπουν έντρομοι τον φλεγόμενο Λίβανο. Ξέρετε, γι’ αυτό που καμαρώνουμε σαν γύφτικο σκεπάρνι, ότι ευτυχώς που είμαστε κι εμείς σ’ αυτή την κωλογειτονιά της Μέσης Ανατολής και μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια τους ανθρώπους σας.

Αντί λοιπόν να καταδικάσουν μετά βδελυγμίας τις ζημιές που προκάλεσαν τα φασιστοειδή και να τους πουν ούτε λίγο ούτε πολύ να χώσουν τις σβάστικες στο μέρος του σώματος που δεν το βλέπει ο ήλιος, κατηγόρησαν την κυβέρνηση γιατί επέλεξε το σχολείο για φιλοξενία ξένων υπηκόων όταν -είπαν- “υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα στην επαρχία Λάρνακας γί’ αυτόν τον σκοπό” (εε ναι, και το σχολείο σας ξέρετε είναι ένας από αυτούς). Βασικά φταίει το κράτος που έκανε το καθήκον του απέναντι σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην ανάγκη (να μην πούμε για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαϊκό δίκαιο) και προκάλεσε την οργή των τραμπούκων χουλιγκάνων που προκάλεσαν ζημιές στο σχολείο γιατί δεν θέλουν τους ξένους - χωρίς φυσικά να μας διαφεύγει η ειρωνεία ότι παίζει να είναι και η πρώτη φορά που πατάνε σε σχολείο. Αντί λοιπόν να ορθώσουν τείχος απέναντι στα φασισταριά και να περάσουν το μήνυμα -τόσο στους δράστες αλλά και στα ίδια τα παιδιά τους- ότι ο εκφοβισμός δεν θα περάσει, ότι θα διορθώσουν τις ζημιές και το σχολείο τους να γίνει τελικά καταφύγιο για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη... απλά ζητούν οι φιλοξενούμενοι να πάνε αλλού. Λυπούμαστε ξέρετε για όσα συμβαίνουν στη χώρα σας, σας νιώθουμε γιατί περάσαμε κι εμείς προσφυγιά αλλά πρέπει να κάνουμε το χατίρι των ουγκάνων που ζωγραφίζουν σβάστικες και να φύγετε, να πάτε αλλού. Πάλι καλά που δεν τους έστειλαν κι αυτούς στην εξοχή να ακούνε τα πουλάκια όπως ζήτησαν οι άκρως ευαισθητοποιημένοι μαθητές του Παγκύπριου για το εναλλακτικό σχολείο που ετοιμάζεται δίπλα τους.

Και μαντέψτε, το πέτυχαν. Όπως ανέφερε στο philenews o συντονιστής του Σχεδίου Εστία στο Υπουργείο Παιδείας, Χρίστος Αντωνιάδης, έπειτα από ολονύκτιες διαβουλεύσεις με τους ανένδοτους οργανωμένους γονείς, λήφθηκε η απόφαση τα 170 κρεβάτια που είχαν τοποθετηθεί το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα του σχολείου να μετακινηθούν, δίνοντας ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα στα παιδιά τους ότι σπάζοντας μερικά τζάμια και ζωγραφίζοντας μερικές σβάστικες γίνεται η δουλειά σου.

Γενικά όλοι πονόψυχοι, φιλάνθρωποι και large σ’ αυτόν τον τόπο αρκεί να είναι μακριά απ’ το σπίτι τους. Ελάτε, πείτε μου πάλι ότι δεν υπάρχει ξενοφοβία στο νησί, ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά κι ότι η Κύπρος δεν ξεχνά τι σημαίνει προσφυγιά.

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο στην Περιστερώνα: «Έσβησε» ο 31χρονος Κωνσταντίνος 12 μέρες μετά – «Καλή αντάμωση λεβέντη μας»

• Συγκλονιστικό: Ο κ.Μάριος ζει 8 χρόνια σε βαν στο parking του Γ.Νοσοκομείου Λεμεσού και κανένας δεν τον πήρε είδηση - Βίντεο

• Αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή; - Οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για το πετρέλαιο

• Απόδραση «κομμωτή»: Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνών λειτουργό για την υπόθεση

• Ο Φειδίας απαντά για το ναργιλέ στα κατεχόμενα και με ποιο τρόπο σκέφτεται την λύση του Κυπριακού - Βίντεο



Ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα του δείπνου στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - «Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας»

Ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα του δείπνου στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - «Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας»

Την ελπίδα ότι θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα από το άτυπο τριμερές δείπνο με τον Τ/κ ηγέτη στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και το μόνο θετικό αποτέλεσμα είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top