ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΚΔ παραβίασε την ΕΣΔΑ σε υπόθεση γονικής επιμέλειας - Καταβάλλει χιλιάδες ευρώ στην προσφεύγουσα το κράτος

Η ΚΔ παραβίασε την ΕΣΔΑ σε υπόθεση γονικής επιμέλειας - Καταβάλλει χιλιάδες ευρώ στην προσφεύγουσα το κράτος

Την καταβολή 12 χιλιάδων ευρώ από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευαγγελία Ζαβρίδου για ηθική βλάβη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς έκρινε πως παραβιάστηκε το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής.

Η προσφεύγουσα στην υπόθεση Ζαβρίδου κατά Κύπρου (αριθ. 14680/22) είναι Κύπρια υπήκοος που γεννήθηκε το 1970 και ζει στη Λευκωσία.

Η υπόθεση αφορά τη φερόμενη παράλειψη των εθνικών αρχών να διασφαλίσουν τα δικαιώματα γονικής επιμέλειας της προσφεύγουσας και να εφαρμόσουν τις σχετικές εγχώριες αποφάσεις.

Στη βάση κυρίως του άρθρου 8 (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η προσφεύγουσα κατήγγειλε τις κυπριακές αρχές πως δεν εφάρμοσαν ταχέως και επιμελώς τις αποφάσεις του Οικογενειακού Δικαστηρίου που της ανέθεσαν την επιμέλεια και τη φροντίδα των παιδιών της, και δεν κατέβαλαν όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για την επανένωσή της με τα παιδιά της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο στην Περιστερώνα: «Έσβησε» ο 31χρονος Κωνσταντίνος 12 μέρες μετά – «Καλή αντάμωση λεβέντη μας»

• Συγκλονιστικό: Ο κ.Μάριος ζει 8 χρόνια σε βαν στο parking του Γ.Νοσοκομείου Λεμεσού και κανένας δεν τον πήρε είδηση - Βίντεο

• Αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή; - Οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για το πετρέλαιο

• Απόδραση «κομμωτή»: Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνών λειτουργό για την υπόθεση

• Ο Φειδίας απαντά για το ναργιλέ στα κατεχόμενα και με ποιο τρόπο σκέφτεται την λύση του Κυπριακού - Βίντεο



Ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα του δείπνου στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - «Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας»

Ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα του δείπνου στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - «Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας»

Την ελπίδα ότι θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα από το άτυπο τριμερές δείπνο με τον Τ/κ ηγέτη στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και το μόνο θετικό αποτέλεσμα είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top