ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Πενταμερής το επόμενο βήμα του Αντόνιο Γκουτέρες - Βλέπει Στάρμερ στο Λονδίνο ο ΠτΔ πριν Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Πενταμερής το επόμενο βήμα του Αντόνιο Γκουτέρες - Βλέπει Στάρμερ στο Λονδίνο ο ΠτΔ πριν Νέα Υόρκη

Ενώ πλησιάζει η μέρα για την πραγματοποίηση του άτυπου δείπνου στη Νέα Υόρκη, στις 15 Οκτωβρίου, πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΓΓ των ΗΕ ετοιμάζεται για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης εάν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά κατά τη διάρκεια του ραντεβού που θα έχει με Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχει στα χέρια του ένα έγγραφο(concept paper) το οποίο ετοίμασε η προσωπική του απεσταλμένη με σημειώσεις σαν αποτέλεσμα των επαφών της στο νησί.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δηλώνει πως «ξέρουμε σε τι στοχεύουμε μέσα στο δείπνο. Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας. Ξέρουμε που θα καταλήξουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση, ξέρουμε τις όποιες μας γραμμές και πηγαίνουμε στο δείπνο- ένα δείπνο που μέσα από τις δικές μας ενέργειες το έχουμε - για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς εάν στη συνάντηση που θα έχει με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στο Λονδίνο μία μέρα πριν από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, θα συζητηθεί το κυπριακό και το ενδεχόμενο πενταμερούς διάσκεψης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι θα συζητηθεί σίγουρα το κυπριακό και το ενδεχόμενο πενταμερούς.

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δηλώνει έτοιμος για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιμένουν στο γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να κάνει ξεκάθαρο ότι αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του τέως υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στον ALPHA, ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρέπει ενώπιον του Αντόνιο Γκουτέρες και του Τατάρ, να πει ότι η πλευρά μας αποδέχεται τα έξι σημεία Γκουτέρες και πλέον είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τους τρόπους εφαρμογής τους. Ο Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πάμε στο δείπνο χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φθινοπωρινές αλλεργίες: Πώς εμφανίζονται και τι πρέπει να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε – Ποια τα συμπτώματα

• Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επίδομα μητρότητας και το βοήθημα τοκετού - Μείωση γεννήσεων από Κύπριους

• Πανικός για τον τυφώνα Μίλτον στην Φλόριντα: Πόσο νερό περιμένουν - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση - Δείτε βίντεο

• Αυτός ο Δήμος αποφάσισε την απαγόρευση ηλεκτρικών σκούτερ – Βίντεο

• Η Φάρμα: Μεγάλη ένταση μετά τον αγώνα - «Με πειράζει όταν ο άλλος είναι καραγκιόζης» - Δείτε βίντεο

• Eκλέγονται σήμερα τα μέλη Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ηνωμένων Εθνών - Υποψήφια και η Κύπρος



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top