ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά ελαιόδεντρου σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου ως σύμβολο για ειρήνη στην Κύπρο

Δωρεά ελαιόδεντρου σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου ως σύμβολο για ειρήνη στην Κύπρο

Συνεχίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βρετανία η εκστρατεία φύτευσης και δωρεάς ελαιόδεντρων σε διάφορες περιοχές της χώρας με σκοπό να τονιστεί η προσήλωση της ομογένειας στην επίτευξη ειρήνης και επανένωσης στην Κύπρο 50 χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή και έναρξη της κατοχής

Το σημερινό σκέλος της εκστρατείας, που συντονίζει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ, έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Ανατολικού Λονδίνου (University of East London) και συγκεκριμένα στην είσοδο του πανεπιστημίου που βρίσκεται πλησίον του σταθμού με την ονομασία "Cyprus" του σιδηροδρομικού δικτύου της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στον χαιρετισμό του εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Αντιπρόεδρος αυτής (και Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ) Ανδρέας Παπαευριπίδης είπε ότι «αυτό το δέντρο συμβολίζει την ειρήνη, τη φιλία και τη συμφιλίωση», ένα μήνυμα «ιδιαιτέρως σημαντικό» κατά τη φετινή 50ή τραγική επέτειο για την Κύπρο.

Ανέφερε στους παρισταμένους τα δεινά της εισβολής που συνεχίζονται μέχρι σήμερα και τόνισε την αναζήτηση δικαιοσύνης από τους Κύπριους, που παραμένουν προσηλωμένοι στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Σημείωσε ότι σε αυτό η στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζωτικής σημασίας, με τις δύο χώρες να έχουν ιστορικούς δεσμούς σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και να συνεργάζονται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. «Άρα αυτά τα δέντρα», κατέληξε ο κ. Παπαευριπίδης, «υπογραμμίζουν τη συνεργασία μεταξύ των λαών υπό τη μορφή δέσμευσης στην ελευθερία, στην ειρήνη και στην επανένωση της Κύπρου».

Η προϊσταμένη της Κυπριακής Εκαπιδευτικής Αποστολής στη Βρετανία Μαρία Λοή τόνισε εκ μέρους της Υπάτης Αρμοστείας τη σημασία που αποδίδεται στη συμβολική αξία της δωρεάς του ελαιόδεντρου, ενός διαχρονικού συμβόλου ειρήνης.

Τόνισε δε πως πολλοί Κύπριοι έχουν σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Ανατολικού Λονδίνου, στάθηκε στη δυναμική παρουσία της παροικίας και σημείωσε πως «η ελπίδα όλων των Κυπρίων παραμένει ακλόνητη» για μία ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.

Εξάλλου, ο Αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Ντιν Κέρτις ευχαρίστησε θερμά για τη δωρεά και αναφέρθηκε στη σχέση του πανεπιστημίου με τους Κύπριους και πώς ένα δέντρο που συμβολίζει την ειρήνη δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Άντριαν Πάτσαλος, Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ ΗΒ και απόφοιτος του εν λόγω πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα φέτος το φύτεμα τριών δέντρων στην κομητεία του Νόρφολκ στην ανατολική ακτή της Αγγλίας, συγκεκριμένα στα Μνημεία Πολέμου του Great Yarmouth και του χωριού Caister-on-Sea και στο δημαρχείο της πόλης Comer.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φθινοπωρινές αλλεργίες: Πώς εμφανίζονται και τι πρέπει να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε – Ποια τα συμπτώματα

• Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επίδομα μητρότητας και το βοήθημα τοκετού - Μείωση γεννήσεων από Κύπριους

• Όταν ο personal trainer έχει τον δικό του τρόπο να σε κρατάει σε εγρήγορση - Viral Video

• Ομόνοια: Περιμένουν πολλά...

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Έκανε πάρτι γενεθλίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας - Δείτε βίντεο

• Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας



Φλόριντα: Γιατί ο τυφώνας Μίλτον φέρνει ακραία φαινόμενα - Δείτε ζωντανή εικόνα

Φλόριντα: Γιατί ο τυφώνας Μίλτον φέρνει ακραία φαινόμενα - Δείτε ζωντανή εικόνα

Ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος έχει ενισχυθεί σε «καταστροφική» καταιγίδα κατηγορίας 5, πλησιάζει στη δυτική ακτή της Φλόριντα και αναμένεται να φτάσει στην ξηρά το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς την Πέμπτη, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top