ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για ακρίβεια: «Επεξεργαζόμαστε αρκετά μέτρα» - Βλέπει τον Υπ. Οικονομικών το μεσημέρι

ΠτΔ για ακρίβεια: «Επεξεργαζόμαστε αρκετά μέτρα» - Βλέπει τον Υπ. Οικονομικών το μεσημέρι

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα συζητήσει με τον Υπουργό Οικονομικών την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ερωτηθείς σχετικά για το θέμα.

Προσερχόμενος στο Παγκόσμιο Συνέδριο της WISTA International, ο Πρόεδρος κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την κριτική που του ασκείται για την ακρίβεια. Ο Πρόεδρος απάντησε ότι από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, και αυτούς τους 19 μήνες "έχουμε πάρει μέτρα που αγγίζουν όλες τις τάξεις της κυπριακής κοινωνίας. Επεξεργαζόμαστε αρκετά μέτρα. Σήμερα μάλιστα να σας πω, επιστρέφοντας στην Λευκωσία, στις 12μμ, έχω συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσει είναι αυτό", είπε.

Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση στοχευμένων μέτρων, τα οποία θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν αυτούς που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχουν ενώπιόν τους και την ίδια στιγμή τη μεσαία τάξη.

Πρόσθεσε ότι αυτή η Κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία και ξεκινήσαμε τη μεγάλη προσπάθεια για τον φορολογικό μετασχηματισμό της χώρας. "Μια βασική συνιστώσα του φορολογικού μετασχηματισμού της χώρας είναι για να ενισχυθεί ακριβώς η μεσαία τάξη του τόπου μας που διαχρονικά ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας", ανέφερε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι "για να μπορούμε ως Κυβέρνηση να ανακοινώσουμε όλα εκείνα τα μέτρα που ανακοινώσαμε μέχρι στιγμής, αλλά και αυτά τα οποία θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα, είναι ακριβώς λόγω της υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθούμε. Ακούω πολλές ανέξοδες, ωραίες, δημόσιες δηλώσεις. Θέλω να σας θυμίσω πού μας οδήγησαν στο παρελθόν αυτές οι ωραίες, ανέξοδες δηλώσεις - στα μνημόνια, στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε πολλά άλλα".

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι "αυτή η Κυβέρνηση ως υπεύθυνη που είναι, δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε αυτές τις καταστάσεις που υπέφερε το σύνολο του κυπριακού λαού. Ναι, θα υπάρξουν μέτρα, θα είναι οριζόντια μέτρα για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη".

Τέλος, έκανε έκκληση προς όλους να "μη λαϊκίζουν, εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες - το αναγνωρίζω - συνθήκες που περνούν κάποιοι συμπατριώτες μας. Είδαμε τι έφεραν οι πολιτικές τους και πού οδήγησαν τη χώρα".

Δείτε σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πέρασαν χειροπέδες σε 8 πρόσωπα για τρομοκρατία – Συντονισμένη επιχείρηση σε Λεμεσό και Πάφο

• Πόσο η Λευκωσία μπορεί να τεντώσει τις κόκκινες της γραμμές-Ένα δείπνο στη λογική του πάρε-δώσε και ο τετραγωνισμός του κύκλου

• Πότε έρχεται η νέα μείωση επιτοκίων τον Οκτώβριο – Ο λόγος που δεν έγινε αισθητή ακόμα στην Κύπρο – Οικονομολόγος στο «Τ»

• Δρ. Καραγιάννης στο «Τ»: Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα - Πρέπει να ανησυχούμε;

• Στο Πειθαρχικό οδηγούνται πέντε αστυνομικοί για απόδραση κατάδικου από τις Φυλακές

• Δεκαεξάχρονο αγόρι στη Λεμεσό έχει ανάγκη από χειμωνιάτικα ρούχα



Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή - Η επίσημη ενημέρωση

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή - Η επίσημη ενημέρωση

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για την αιτία θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, που έκαναν λόγο για πνιγμό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την νεκροτομή που έγινε στη σορό του 31χρονου προέκυψε πως ο θάνατος του νεαρού πράγματι οφείλεται σε «πνιγμό εντός ύδατος».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top