Θα έχουμε βροχόπτωση τον Οκτώβριο; Οι εκτιμήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας

Θα έχουμε βροχόπτωση τον Οκτώβριο; Οι εκτιμήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας

Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι θερμοκρασιακά κανονικός, ενώ το ύψος βροχής αναμένεται να είναι κάτω του 50% του κανονικού, σύμφωνα με το ειδικό αγρομετεωρολογικό δελτίο, που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας με βάση το σχετικό πρότυπο του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.

Στο δελτίο, το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι «παρόμοια ξηρικά χαρακτηριστικά με το ποσοστό της βροχής να κυμαίνεται μεταξύ 50% και 75% ή και χαμηλότερα, παρουσιάζει ο ελλαδικός χώρος, η Μικρά Ασία, καθώς και η Εγγύς και Μέση Ανατολή».

Αναφέρει επίσης ότι ο ελλαδικός χώρος και η Μικρά Ασία αναμένεται να έχουν κανονικές ή και λίγο πιο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασίες, ενώ η Εγγύς και Μέση Ανατολή θερμοκρασιακά αναμένεται να είναι στα κανονικά επίπεδα στα βόρεια και λίγο έως αρκετά πιο κάτω από τα κανονικά στα νότια.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριο,) το Τμήμα Μετεωρολογίας, επικαλούμενα αρχικά δεδομένα, αναφέρει ότι στην Κύπρο «όλες οι μέσες ημερήσιες μέγιστες και ημερήσιες ελάχιστες θερμοκρασίες ήταν πάνω από τις κανονικές, μέχρι και 1,5°C για τις μέσες ημερήσιες μέγιστες και μέχρι και 3,1°C για τις μέσες ημερήσιες ελάχιστες θερμοκρασίες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.