ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντίδραση των συγκυβερνώντων για την ακρίβεια άλλαξε τη στάση της Κυβέρνησης - Η αναδίπλωση του Κεραυνού - Ξέχασαν είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα

Η αντίδραση των συγκυβερνώντων για την ακρίβεια άλλαξε τη στάση της Κυβέρνησης - Η αναδίπλωση του Κεραυνού - Ξέχασαν είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από την ημέρα που ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανακοίνωνε τον τερματισμό των μέτρων προς ανακούφιση των νοικοκυριών με τη δικαιολογία ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκαν αρχικά τα μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι τα νοικοκυριά βουλιάζουν στα καθημερινά έξοδα και οι πολίτες δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, ο κόσμος όμως νιώθει στο πετσί του την ακρίβεια. Υπό το βάρος της αντίδρασης της κοινωνίας, αλλά και των συγκυβερνώντων κομμάτων τα οποία εισπράττουν το κόστος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έσπευσε την Πέμπτη σε συνάντηση με τον Μάκη Κεραυνό, να διορθώσει τη στρεβλή εικόνα που οι ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, επαναφέροντας τον μηδενικό συντελεστή σε προϊόντα , αφήνοντας πίσω βασικά είδη όπως το ψωμί, το γάλα και την επιδότηση ρεύματος.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον Μάκη Κεραυνό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θέλοντας να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησής για τα μέτρα κατά της ακρίβειας υπέδειξε ότι «αυτή η κυβέρνηση ως υπεύθυνη που είναι δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε καταστάσεις του παρελθόντος που υπέφερε το σύνολο του κυπριακού λαού. Ναι θα υπάρξουν μέτρα, θα είναι οριζόντια για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών μετά τη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφορούν μηδενικό συντελεστή σε προϊόντα όπως παιδικές πάνες, πάνες ενηλίκων, παιδικό γάλα, είδη γυναικείας υγιεινής προστασίας, φρούτα και λαχανικά. Όπως εξήγησε ο κ. Κεραυνός, δεν θα υπάρξει χρονικό πλαίσιο για τον μηδενικό συντελεστή σε αυτά τα προϊόντα.

Οι αποφάσεις και η ανακοίνωση για την επαναφορά μέτρων κατά της ακρίβειας, έγινε την ώρα που τα συγκυβερνώντα πίεζαν αφόρητα την κυβέρνηση και μάλιστα είχαν προγραμματισμένη δεύτερη συνάντηση με την Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική.

Τα κόμματα ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ πιέζουν και προς την κατεύθυνση για συνέχιση της στοχευμένης επιδότησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΠΑ  ζητά όπως το μέτρο ισχύει για περίοδο έξι μηνών. Τρεις μήνες το καλοκαίρι και τρείς μήνες τον χειμώνα, όπου οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξάνονται κατά πολύ. Η ΔΗΠΑ ζητά μεταξύ άλλων όπως περιληφθούν στη διατίμηση 08 και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η αναδίπλωση της κυβέρνησης και η ανακοίνωση της επαναφοράς των μέτρων κατά της ακρίβειας προκάλεσαν έναν πόλεμο δηλώσεων μεταξύ ΑΚΕΛ και κυβέρνησης, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει ότι το ΑΚΕΛ το συνοδεύουν ακόμη εικόνες από το Μαρί και τα κοινωνικά παντοπωλεία και το ΑΚΕΛ να διερωτάται γιατί άραγε ακόμη και μετά  από 12 χρόνια και τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν, αναγκάζονται να καταφεύγουν στη γνωστή διαστρέβλωση και στα ψέματα, ενεργώντας ως εκπρόσωποι τύπου των τραπεζών, του Αναστασιάδη και του Συναγερμού.

Στον χορό της επίθεσης κατά της κυβέρνησης, μπήκε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος σημάδεψε στο κενό. Το πρωί προανήγγειλε στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια. Σημάδεψε όμως στο κενό και το μεσημέρι μας προέκυψαν αστόχευτα. Τι να πω; Άγνοια; Σύγχυση; Δεν ξέρουν, δεν θέλουν ή τελικά δεν μπορούν; Το βέβαιο είναι ότι καμία ουσιαστική ελάφρυνση δεν θα έχει ο φτωχός, ενώ και η μεσαία τάξη κινδυνεύει να βρεθεί στο όριο της φτώχειας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Προσοχή από παραπλανητικές προσφορές – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μεταμορφώνεται η περιοχή γύρω από το Mall of Cyprus λόγω… Jumbo - Σε λειτουργία τα «έξυπνα» φώτα - Δείτε φωτογραφίες

• Τζορτζ Μπάλντοκ: Ραγίζουν καρδιές η σύντροφος και η οικογένειά του - «Σε περιμέναμε για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του γιου σου»

• Πότε έρχονται βροχές στο... μενού - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

• Έτσι απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις για την επαναφορά του μηδενικού ΦΠΑ – Ο λόγος που πέρασαν 10 ημέρες μετά τη λήξη του μέτρου

• Προσπάθησε να διαφύγει και χτύπησε σε όχημα της Αστυνομίας - Πιάστηκε φορτωμένος με ναρκωτικά 22χρονος



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top