Στους 15 οι νεκροί του τυφώνα Μίλτον - Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο 50 χιλόμετρα από την ακτή της Φλόριντα

Στους 15 οι νεκροί του τυφώνα Μίλτον - Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο 50 χιλόμετρα από την ακτή της Φλόριντα

Ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον αυξήθηκε σε τουλάχιστον 15, μετά την ανακοίνωση ενός ακόμα θανάτου την Πέμπτη στην κομητεία Πολκ της Φλόριντα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Τάμπα.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άνθρωποι στην κομητεία Σεντ Λούσι, 4 στην Βολούσια, 2 στην Πινέλλας και από ένας στις Σίτρους, Χίλσμπορο και Πολκ.

Περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ τουλάχιστον 1000 άνθρωποι και 105 ζώα διασώθηκαν στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τελευταία διάσωση αφορούσε έναν άνδρα που βρισκόταν πάνω σε έναν καταψύκτη που επέπλεε σε απόσταση περίπου 50 χλμ από την ακτή.

Η αμερικανική ακτοφυλακή κατέβηκε από ελικόπτερο και κολύμπησε στον άνδρα, ο οποίος βρέθηκε γονατισμένος πάνω στη συσκευή της κουζίνας στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά του Longboat Key, στη Νότια Φλόριντα.


Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα για ιατρική περίθαλψη.

«Αυτός ο άνδρας επέζησε σε ένα εφιαλτικό σενάριο ακόμη και για τον πιο έμπειρο ναυτικό», δήλωσε ο υποπλοίαρχος Dana Grady, της ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

«Επέζησε χάρη στο σωσίβιο, τον ραδιοφάρο εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης και ένα ψυγείο».
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE