ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακού για Μονή Αββακούμ: «Αυτά που λένε οι μοναχοί μένουν μεταξύ των οπαδών τους. Δεν πείθουν τον κόσμο»

Κυριακού για Μονή Αββακούμ: «Αυτά που λένε οι μοναχοί μένουν μεταξύ των οπαδών τους. Δεν πείθουν τον κόσμο»

«Το Συνοδικό Δικαστήριο βρήκε τεκμήρια μπροστά του και με βάση αυτά τα τεκμήρια καθαίρεσε τους τρεις μοναχούς. Οι τρεις μοναχοί αντί να δεχτούν με ηρεμία την απόφαση, βγήκαν έξω, είπαν ότι είπαν και τώρα, όχι μόνο δεν θα αθωωθούν αλλά κινδυνεύουν ακόμη με πιο αυστηρή ποινή που είναι ο αποσχηματισμός και στο τέλος αν συνεχίσουν μπορεί να φτάσουμε και στον αφορισμό τους», δήλωσε ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του SIGMA «Πρωτοσέλιδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Βαβούσκος εκπροσωπεί τους τρεις μοναχούς και αυτός είναι ο λόγος που επιμένει για αθώωση τους. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει οι τρεις μοναχοί «να καταλάβουν καλά ότι η ανώτατη εξουσία στην Κυπριακή εκκλησία είναι η Ιερά Σύνοδος».

Ερωτηθείς για την κινητικότητα που υπάρχει στο διαδίκτυο από την πλευρά τον μοναχών και των υποστηρικτών τους και τις κατηγορίες των μοναχών προς κληρικούς της Μητρόπολης ο κ. Κυριακού απάντησε: «Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τους ζήτησε να καταθέσουν όσα έχουν στην γραμματεία του Δικαστηρίου για να διερευνηθούν. Η απάντηση που πήρε από αυτούς, στο τέλος είπαν ότι δεν θα δώσουμε στο Συνοδικό Δικαστήριο αυτά και θα τα δώσουμε εκεί που πρέπει».

Καταληκτικά ο κ. Κυριακού είπε: «Αυτά που λένε μένουν μεταξύ των οπαδών τους. Δεν πείθουν τον κόσμο. Θα καταλήξουν Δικαστήριο αυτές οι υποθέσεις».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Προσοχή από παραπλανητικές προσφορές – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μεταμορφώνεται η περιοχή γύρω από το Mall of Cyprus λόγω… Jumbo - Όλα όσα αλλάζουν - Δείτε φωτογραφίες

• Τζορτζ Μπάλντοκ: Ραγίζουν καρδιές η σύντροφος και η οικογένειά του - «Σε περιμέναμε για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του γιου σου»

• Πότε έρχονται βροχές στο... μενού - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

• Έτσι απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις για την επαναφορά του μηδενικού ΦΠΑ – Ο λόγος που πέρασαν 10 ημέρες μετά τη λήξη του μέτρου

• Προσπάθησε να διαφύγει και χτύπησε σε όχημα της Αστυνομίας - Πιάστηκε φορτωμένος με ναρκωτικά 22χρονος



Η αντίδραση των συγκυβερνώντων για την ακρίβεια άλλαξε τη στάση της Κυβέρνησης - Η αναδίπλωση του Κεραυνού - Ξέχασαν είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα

Η αντίδραση των συγκυβερνώντων για την ακρίβεια άλλαξε τη στάση της Κυβέρνησης - Η αναδίπλωση του Κεραυνού - Ξέχασαν είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από την ημέρα που ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανακοίνωνε τον τερματισμό των μέτρων προς ανακούφιση των νοικοκυριών με τη δικαιολογία ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκαν αρχικά τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top