ΥΓΕΙΑ

Το κόλπο να μαλακώσουμε ξανά την πετρωμένη καστανή ζάχαρη

Το κόλπο να μαλακώσουμε ξανά την πετρωμένη καστανή ζάχαρη

Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση ώστε να επαναφέρετε τη ζάχαρη που πέτρωσε στο πι και φι.

Έχετε πάρει απόφαση σήμερα να φτιάξετε κάτι γλυκό και λαχταριστό. Έχετε πάρει όλα τα υλικά που χρειάζεστε, τα έχετε απλώσει στον πάγκο και πηγαίνετε στο ντουλάπι να φέρετε την καστανή ζάχαρη. Και την ώρα που πρέπει να την προσθέσετε κατά τη διαδικασία της παρασκευής σας, είναι σκληρή σαν πέτρα.

Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Παρατάτε τη συνταγή στη μέση; Ε, όχι βέβαια. Με τη σκληρή σαν πέτρα ζάχαρη βέβαια δεν τα βάζεις. Θα πρέπει να τη ”γλυκάνουμε” λίγο. Δηλαδή, να την επαναφέρουμε στην προηγούμενή της κατάσταση, πριν πετρώσει.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε τρία πράγματα. Λίγο νερό, ένα κομμάτι χαρτί από ρολό κουζίνας και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Και μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σας.

Θα ξεκινήσετε τοποθετώντας το ”τούβλο” από ζάχαρη σε ένα μπολ κατάλληλο για τα μικροκύματα. Στη συνέχεια θα ρίξετε πάνω από τη ζάχαρη ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Θα κόψετε ένα-δύο φύλλα χαρτί από ρολό κουζίνας, θα τα βρέξετε και θα τα τοποθετήσετε πάνω από τη ζάχαρη, σκεπάζοντάς τη. Μετά, θα βάλετε το μπολ με τη ζάχαρη στο φουρνάκι. Θα ξεκινήσετε να ζεσταίνετε τη ζάχαρη για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, τσεκάροντας πόσο έχει μαλακώσει. Θα επαναλαμβάνετε μέχρι να τη φέρετε στο σημείο που επιθυμείτε, και να είναι αρκετά μαλακή ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας. Μπορεί να χρειαστούν κάποια λεπτά.

Κι ένα extra tip

Αν έχετε ένα νέο πακέτο καστανής ζάχαρης και θέλετε να το διατηρήσετε χωρίς να πετρώσει για όσο περισσότερο καιρό γίνεται, τοποθετήστε τη συσκευασία σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύστε στο σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: cantina.protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Δεν θα πιστέψετε τον τρόπο με τον οποίο απέφυγαν τα πρόστιμα από κάμερες

• Αυτός είναι ο επικίνδυνος θερμολουτήρας που αποσύρεται από την κυπριακή αγορά - Δείτε φωτογραφία

• Μικρή καθυστέρηση για τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία – Πυρετώδεις εργασίες – Δείτε φωτογραφίες

• Τυφώνας Milton: Σοκάρει το βίντεο από drone με τις καταστροφές που άφησε πίσω του στη Φλόριντα

• Βραζιλία: Βίντεο από τρομακτικό δυστύχημα - Γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ασανσέρ έπεσε από τον 5ο όροφο

• Γιώργος Κακοσαίος: Παραδέχθηκε πρώτη φορά πως είναι ερωτευμένος - «Είμαι ζηλιάρης»



Προκλητικός ο Τατάρ: «Χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν τα τουρκικά F16 από τα Άδανα»

Προκλητικός ο Τατάρ: «Χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν τα τουρκικά F16 από τα Άδανα»

«Χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν (στην Κύπρο) τα τουρκικά αεροσκάφη F16 από τα Άδανα», δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ωστόσο πρόσθεσε πως «αν υπάρχει ανάγκη, η Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει βάσεις. Θα προβούμε αμέσως στις απαραίτητες διαδικασίες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top