ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελεγκτική: Διοργανώνει την Ετήσια Συνάντηση της Επιτροπής Επαφών

Ελεγκτική: Διοργανώνει την Ετήσια Συνάντηση της Επιτροπής Επαφών

Η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας διοργανώνει την Ετήσια Συνάντηση της Επιτροπής Επαφών, της οποίας προεδρεύει, στο ξενοδοχείο Cap. St. Georges στην Πάφο, την Τετάρτη και Πέμπτη, 16 και 17.10.2024.

Η Επιτροπή Επαφών απαρτίζεται από τους επικεφαλής των Ανωτάτων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το θέμα της συνάντησης θα είναι το μεταναστευτικό.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης, η Διευθύντρια Διεθνών και Οριζόντιων Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου, η Επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες με τον Οργανισμό της ΕΕ για το Άσυλο (EUAA), και ο Διευθυντής για την υποπεριοχή της ΕΕ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, θα αναπτύξουν, μεταξύ άλλων, τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τους λόγους που οδήγησαν στην ανάγκη για μεταρρύθμισή της, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην εφαρμογή της ως κράτος-μέλος, καθώς και την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος, όπως πηγάζει μέσα από διεθνείς συμβάσεις.

Τέλος, θα επεξηγηθεί η διασύνδεση του θέματος με την Ατζέντα 2030 και τους στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κατά τη δεύτερη μέρα, θα εξεταστεί, σε ομάδες εργασίας, ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα ΑΕΙ, περιλαμβάνοντας στους ελέγχους τους τις προκλήσεις του μεταναστευτικού, καθώς και τυχόν ευκαιρίες που πιθανό να προκύπτουν από την ορθή διαχείριση του θέματος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Διενεργήθηκε η νεκροτομή στην σορό του άτυχου 31χρονου που παρασύρθηκε από όχημα - Τα ευρήματα

• Δημοτική Εκπαίδευση: Τα δίγλωσσα παιδιά - Ποιοι μαθητές θεωρούνται με μεταναστευτική βιογραφία και χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία;

• Ανάλυση: Είναι επαρκή τα μέτρα κατά της ακρίβειας; Τα «ανοικτά μέτωπα» και οι φόβοι - Οικονομολόγος στο «Τ»

• Άννα Βίσση: Τραγούδησε στη Ματούλα Ζαμάνη και της είπε ότι θα βγάλει την μπλούζα της

• Έρχεται ανακοίνωση για εξωγήινη ζωή «σε μερικές εβδομάδες» - «Τους βρήκαμε» λέει καθηγητής

• Πέντε αλλαγές που φέρνει η πτώση της θερμοκρασίας σε σώμα και διάθεση



Λετυμπιώτης: «Ενισχυμένος εσωτερικά αλλά και διπλωματικά ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη»

Λετυμπιώτης: «Ενισχυμένος εσωτερικά αλλά και διπλωματικά ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη»

Ενισχυμένος τόσο στο εσωτερικό, όσο και ως προς το διπλωματικό αποτύπωμα που πλέον διαθέτει Κύπρος, προσέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην άτυπη τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top