ΕΛΛΑΔΑ

Η παγίδα που έστηνε μέλος του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα: Έφτιαχνε λάθος φορολογικές δηλώσεις για να προκύπτει πρόστιμο

Η παγίδα που έστηνε μέλος του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα: Έφτιαχνε λάθος φορολογικές δηλώσεις για να προκύπτει πρόστιμο

Νέες αποκαλύψεις για τους τρόπους με τους οποίους τα μέλη του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα αναζητούσαν θύματα έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες. ελεγκτής που είναι κατηγορούμενος ως μέλος του κυκλώματος καταγγέλλεται ότι έφτιαχνε φορολογικές δηλώσεις - αν και αυτό απαγορεύεται λόγω της ιδιότητάς του - έναντι του ποσού των 80 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε, φρόντιζε οι δηλώσεις αυτές να περιέχουν λάθη ώστε να προκύπτει πρόστιμο και έτσι οι φορολογούμενοι να είναι πιο εύκολο να προσεγγιστούν από το κύκλωμα.

Ενδεικτική, δε, της απληστίας των μελών του κυκλώματος είναι η συμπεριφορά του υποδιευθυντή της ΔΟΥ ο οποίος, κατά αστυνομικές πηγές, θύμωσε όταν πήγε σε παραθαλάσσιο κατάστημα και πλήρωσε κανονικά ό,τι είχε παραγγείλει με αποτέλεσμα να πει στον λογιστή της επιχείρησης ότι θα υπάρξει έλεγχος και θα προκύψει πρόστιμο, όπως και συνέβη λίγες ημέρες αργότερα με τους ελεγκτές να βεβαιώνουν πρόστιμα.

Μαρτυρίες επιχειρηματιών

Επιχειρηματίες του νησιού αποκάλυψαν ότι τους ζήτησαν χρήματα μέσω τρίτων για να διευθετήσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανέφεραν ότι θα το λύσω αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50.000 ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα» τόνισε επιχειρηματίας μιλώντας στο Star.

«Προκειμένου να μου διευθετήσουν φορολογική εκκρεμότητά μου, ζήτησαν μέσω τρίτου προσώπου να τους δώσω 50.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή, άλλαξα γνώμη» ανέφερε άλλος επιχειρηματίας.

Παράλληλα, ακόμη ένας επιχειρηματίας τόνισε ότι οι συλληφθέντες τον πλησίασαν και επειδή έπρεπε να διευθετήσει κάποιες φορολογικές του εκκρεμότητες για τέσσερις χρονιές, του ζήτησαν το πόσο των 50.000 ευρώ για κάθε χρόνο, συνολικά 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αστυνομική επιχείρηση στη Κέρκυρα στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της, εκ των οποίων 4 εφοριακοί υπάλληλοι και 1 ιδιώτης λογιστής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 4 άτομα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ξέσπασε φωτιά σε όχημα τα ξημερώματα - Βρισκόταν σταθμευμένο σε στεγασμένο χώρο στην αυλή οικίας

• Άνοιξε OnlyFans η Παραγουανή κολυμβήτρια που αποβλήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

• Αυτοί είναι οι πιο όμορφοι άνδρες στον κόσμο σύμφωνα με... τα πρότυπα των Αρχαίων Ελλήνων

• Μητροπολίτης Ησαΐας για μοναχούς Αββακούμ: «Δεν έχουν δικαιώμα να μιλούν για τη Μονή» - Λαμβάνουν μέτρα για το μέλλον

• Οικογένεια Τζορτζ Μπάλντοκ προς ΜΜΕ: «Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της ιδιωτικότητας» - Τι λένε για τα αίτια θανάτου

• The Voice: Η... αποκάλυψη που έκανε ο Καπουτζίδης στην πρεμιέρα για τον Λιανό - Δείτε βίντεο



ΠτΔ: Mε ετοιμότητα και αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα πάει στο δείπνο στη Νέα Υόρκη

ΠτΔ: Mε ετοιμότητα και αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα πάει στο δείπνο στη Νέα Υόρκη

Προσέρχομαι στο άτυπο δείπνο με την ετοιμότητα που απαιτείται και συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο 8ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top