Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ αντιπυραυλικό σύστημα απέναντι στην ιρανική απειλή

Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ αντιπυραυλικό σύστημα απέναντι στην ιρανική απειλή

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την Κυριακή τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ (THAAD) με σκοπό να ενισχύσουν την ισραηλινή αεράμυνα έπειτα από την ιρανική επίθεση.

Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί «για να βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας του Ισραήλ μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ στις 13 Απριλίου και ξανά την 1η Οκτωβρίου», σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Είπε ότι η συστοιχία θα σταλεί μαζί με ένα «σχετικό πλήρωμα αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού» το οποίο θα χειρίζεται το σύστημα.

Η ανακοίνωση τελικά προσθέτει ότι «η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την άμυνα του Ισραήλ και την υπεράσπιση των Αμερικανών στο Ισραήλ από οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν», προστίθεται σε ανακοίνωση.

Το σύστημα THHAD (Terminal High-Altitude Area Defence) μπορεί να καταστρέψει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου, μεσαίου και μικρού βεληνεκούς.

Το Associated Press σημειώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη εγκαταστήσει μαι συστοιχία THAAD (αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα Patriot) στη Μέση Ανατολή, οπότε δεν είναι σαφές από πού θα προέρθει αυτή η μονάδα.

Οι ΗΠΑ κατέχουν επτά συστοιχίες THAAD. Κάθε μία έχει έξι εκτοξευτές σε φορτηγά και 48 πυραύλους, ραντάρ, κέντρα ελέγχου και άλλα οχήματα. Το προσωπικό κάθε συστοιχίας είναι 95 στρατιώτες.

Μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση που φτάνει ως και τα 150 με 200 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του το Sky News αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν μια συστοιχία THAAD στην περιοχή. Αυτό είχε συμβεί ξανά το 2019 και σε μια άσκηση αεράμυνας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προς φθηνότερο ρεύμα; Η ΑΗΚ αναμένει απαντήσεις για φθηνό καύσιμο – Πότε θα δούμε διαφορά στους λογαριασμούς

Προς φθηνότερο ρεύμα; Η ΑΗΚ αναμένει απαντήσεις για φθηνό καύσιμο – Πότε θα δούμε διαφορά στους λογαριασμούς

Σε αναμονή για την επιβεβαίωση αιτήματος προμήθειας φθηνότερου καυσίμου βρίσκεται η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργο Πέτρου, να δηλώνει πως η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αναμένονται απαντήσεις τις επόμενες ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE