Ισραήλ: Χτύπησε για πρώτη φορά χριστιανικό χωριό στο βόρειο Λίβανο

Ισραήλ: Χτύπησε για πρώτη φορά χριστιανικό χωριό στο βόρειο Λίβανο

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου αναφέρει πως μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν πριν από λίγη ώρα για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα και το Βόρειο τμήμα της.

Συγκεκριμένα με βάση τα όσα αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση έχει χτυπηθεί από μαχητικά του Ισραήλ πολυκατοικία στο χωριό Αιτού στην επαρχία της Σγάρτα. Από το χτύπημα οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Ο Βορράς του Λιβάνου δεν είναι προπύργιο της σιιτικής Χεζμπολάχ και η περιοχή που έχει χτυπηθεί αποτελεί διαχρονικά σημείο στο οποίο διαμένουν χριστιανικοί πληθυσμοί και συγκεκριμένα μαρωνίτες καθολικοί.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν αναφέρει ακόμη τίποτε αναφορικά με την συγκεκριμένη επίθεση.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE