ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Οι νέες καταγγελίες κατά άλλων ιερωμένων στη μονή Οσίου Αββακούμ, οι πληροφορίες για το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη, οι τοποθετήσεις από πλευράς Κυβέρνησης για το πέναλτι του 12% στις συντάξεις, η ακρίβεια και τα νέα μέτρα στήριξης που ζητούν κόμματα της συγκυβέρνησης, καθώς η αντίδραση των συντεχνιών της ΑΗΚ στην πρόταση για διαχωρισμό της είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ούτε 3Α, ούτε επαναδιαπραγμάτευση» και αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ κόβει τις απαιτήσεις και στους δύο ηγέτες και ότι η όποια διαδικασία θα πρέπει να έχει αφετηρία τα ήδη συμφωνηθέντα. Αλλού αναφέρει ότι οι συντεχνίες της ΑΗΚ θεωρούν καταστροφική την πρόταση για διαχωρισμό της Αρχής και "στήνουν στον τοίχο" το Υπουργείο Ενέργειας. Σε άλλο ρεπορτάζ η ΑΗΚ γράφει ότι ο Υπουργός Εργασίας δηλώνει πως τώρα πρέπει να ρυθμιστεί το πέναλτι του 12% στις συντάξεις.

«Δεν θα αγιάσουμε από τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που γράφει πως ξεκινά νέα έρευνα για σκάνδαλα εναντίον άλλων ιερωμένων. Αναφέρει αλλού πως κατατέθηκε πρόταση νόμου που προνοεί να κόβονται οι χορηγίες από εταιρείες στοιχημάτων και τυχερών παιγνιδιών για κόμματα. Ο «Π» προβάλλει σε άλλο θέμα καταγγελίες για υπηρεσίες που διαφημίζουν εταιρείες για παρένθετες μητέρες, με το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας να σημειώνει πως δεν έφθασε κοντά του κάποια καταγγελία.

Κάτω από τον τίτλο «Πίεση εκ των έσω για νέες παροχές» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει πως ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ τα ‘έψαλαν’ χθες στην Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική σε σχέση με την ανάγκη για νέα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Γράφει αλλού ότι το 2025 θα έχουμε 4 κινητές και 2 σταθερές μονάδες αφαλάτωσης για αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι βρίσκονται στην κορυφή της ΕΕ οι δαπάνες για φάρμακα στην Κύπρο.

«Εκβιάζει η Κυβέρνηση για το πέναλτι 12% στις συντάξεις» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι η Κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της και απειλεί να μεταθέσει το ζήτημα του πέναλτι 12% στις συντάξεις για μετά το 2025. Αλλού γράφει ότι χάος προκαλεί η κυβερνητική πρόταση για διαχωρισμό της ΑΗΚ με τις συντεχνίες να αντιδρούν. Γράφει επίσης για λυπητερή 220 εκατ. ευρώ ελέω ΔΗΣΥ για το αποχετευτικό στην Αραδίππου.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Απαγορεύουν πρόσβαση στο σχολείο στους μαθητές με τραύματα» και αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην δημιουργηθεί το εναλλακτικό σχολείο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με αποτέλεσμα τρεις μαθητές να μένουν χωρίς εκπαίδευση, Αναφέρει εξάλλου πως καταγράφεται κέρδος 350% στην εμπορία φρούτων και λαχανικών. Γράφει αλλού ότι τέθηκαν υπό κράτηση δύο άτομα για εικονικούς γάμους.

Η «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ο φόρος τραπεζών ξεκλειδώνει παροχές» και γράφει ότι προωθείται φόρμουλα για ειδικό φόρο επί των καταθέσεων των τραπεζών. Αλλού αναφέρει πως το Ισραήλ φλερτάρει με την ύφεση εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης. Επίσης γράφει για αδιέξοδο στις διεργασίες για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χαμός στους δρόμους της Λεμεσού: Συγκρούστηκε με περιπολικά και πέταξε ναρκωτικά από το παράθυρο - Στο νοσοκομείο αστυνομικός

• Χειροπέδες σε 32χρονο για βομβιστική επίθεση - Τι βρήκαν σε οικία και αποθήκη

• Το «σήριαλ» συνεχίζεται- Τορναρίτης: «Ζητώ συγνώμη, γιατί χθες (με τον Φειδία) δεν ήμουν πρότυπο αλλά «ένας πελλός που τη πόρτα»

• Εντοπίστηκαν επικίνδυνα προϊόντα: Από τσάντα παραλίας μέχρι πλαστικές παντόφλες

• Οι αποκαλύψεις της Νανάς για την κόντρα Τορναρίτη και Φειδία - Όσα σχολίασε σε εκπομπή - Βίντεο

• AEGEAN: Νέο απευθείας δρομολόγιο θα συνδέει τη Λάρνακα με τη Ρώμη - Όλες οι λεπτομέρειες



ΠτΔ: Συγκάλεσε έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο - Ενημερώνει για συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ

ΠτΔ: Συγκάλεσε έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο - Ενημερώνει για συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 στις 10:30.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top