ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Πρόστιμο 800.000 ευρώ σε γιατρό που έγραψε εκατοντάδες φάρμακα στη… μητέρα του

Ελλάδα: Πρόστιμο 800.000 ευρώ σε γιατρό που έγραψε εκατοντάδες φάρμακα στη… μητέρα του

Περίπου 100 γιατροί έχουν πιαστεί το τελευταίο διάστημα στη φάκα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για υπερυνταγογράφηση στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Υγείας έχει στείλει τα πρώτα σημειώματα για απολογίες και τις πρώτες περιπτώσεις γιατρών στον οικονομικό εισαγγελέα και την αστυνομία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χθες, Τρίτη, «καταλογίσαμε σε ένα γιατρό 800.000 ευρώ πρόστιμο για ένα μήνα, ο οποίος έγραφε στη μητέρα του φάρμακα και τα εκτελούσε στο ίδιο φαρμακείο».

Ο ίδιος είπε ότι η ζημιά του Δημοσίου από πλασματική συνταγογράφηση «υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Αν αυτό γίνεται για 10 χρόνια μιλάμε για 500 εκατομμύρια ευρώ».

«Όταν γίνεται σπατάλη και κλοπή, αυτά τα χρήματα δεν λείπουν από τον υπουργό, αλλά από τους ασθενείς και στόχος μου είναι να βάλω τάξη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη…

Ο έλεγχος για την καταπολέμηση της κλοπής θα γίνεται μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ που δίνει πρόσβαση σε δεδομένα και μέσω των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να εξοικονομηθούν πόροι ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, καθώς η φαρμακευτική δαπάνη είναι εξαιρετικά περιορισμένη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα, αν συνεχιστούν τέτοια φαινόμενα.

Πηγή: news247.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χαμός στους δρόμους της Λεμεσού: Συγκρούστηκε με περιπολικά και πέταξε ναρκωτικά από το παράθυρο - Στο νοσοκομείο αστυνομικός

• Χειροπέδες σε 32χρονο για βομβιστική επίθεση - Τι βρήκαν σε οικία και αποθήκη

• Σεισμός 6 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

• Εντοπίστηκαν επικίνδυνα προϊόντα: Από τσάντα παραλίας μέχρι πλαστικές παντόφλες

• Να περιμένουμε βροχές μέχρι την Παρασκευή; Πότε πέφτει η θερμοκρασία – Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»

• Καλά νέα για την Μαρινέλλα: Βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 21 ημέρες, διαβάστε το επίσημο ανακοινωθέν



Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε το δείπνο - Πάμε σε πολυμερή συνάντηση- Συμφωνήθηκαν άτυπες συναντήσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε το δείπνο - Πάμε σε πολυμερή συνάντηση- Συμφωνήθηκαν άτυπες συναντήσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3:30 ώρα Κύπρου το άτυπο δείπνο μεταξύ του Προέδρου Χριστοδουλίδη, του Ερσίν Τατάρ και του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη  Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top