Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες μετά από απειλές για κυβερνοεπίθεση - «Δεν υπάρχει κάποια επίθεση»

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες μετά από απειλές για κυβερνοεπίθεση - «Δεν υπάρχει κάποια επίθεση»

Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και δεν υπάρχει κάποια επίθεση, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένες πηγές σχετικά με προειδοποίηση διαδικτυακής ομάδας κυβερνοασφάλειας της εταιρείας Odyssey για κυβερνοεπίθεση στην Κύπρο.

"Είμαστε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει κάποια επίθεση", δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ. 

Σύμφωνα με την Odyssey, "παρατηρήσαμε ότι μια ομάδα χάκερς γνωστή ως LulzSec Black έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να στοχεύσει τις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου".

"Η επίθεση φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα, αναφέροντας τη σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ ως παράγοντα πίσω από την επερχόμενη κυβερνοεπίθεση" προσθέτει, σημειώνοντας πως μια προγραμματισμένη κυβερνοεπίθεση με στόχο την υποδομή της Κύπρου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2024.

Η απειλή ενισχύεται περαιτέρω από τη συμμετοχή της ομάδας «Μαροκινοί Στρατιώτες», οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον LulzSec Black σε αυτές τις επιχειρήσεις, προστίθεται.

Τα στοχευμένα συστήματα, αναφέρεται, περιλαμβάνουν την κυπριακή υποδομή, ειδικότερα τις κρατικές, χρηματοοικονομικές και κρίσιμες υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να κινδυνεύουν από διακοπές υπηρεσιών, κλοπή δεδομένων ή παραβιάσεις του συστήματος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE