Καρδίτσα: Διέρρηξαν για τρίτη φορά το ίδιο σπίτι μέσα σε δυο χρόνια

Καρδίτσα: Διέρρηξαν για τρίτη φορά το ίδιο σπίτι μέσα σε δυο χρόνια

Την κεντρική είσοδο του σπιτιού μιας γυναίκας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων παραβίασαν δυο Έλληνες και άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό από το εσωτερικό, αλλά συνελήφθησαν και αποκαλύφθηκε ότι είχαν κάνει διάρρηξη στο ίδιο σπίτι άλλες δυο φορές πριν από σχεδόν δυο χρόνια.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος εντόπισαν μετά από αναζητήσεις στα όρια του αυτοφώρου τους δράστες που επέβαιναν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, τους πέρασαν χειροπέδες και τους προσήγαν για προανάκριση, από την οποία προέκυψε ότι ο ένας μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του είχε διαρρήξει το ίδιο σπίτι στις 4 Δεκεμβρίου του 2022 και στις 12 Μαρτίου του 2023!

Μάλιστα, από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τις δυο προηγούμενες φορές, εκτός από χρήματα, είχαν κλέψει και τις... κουβέρτες της γυναίκας! Οι δράστες οδηγήθηκαν στον
εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας που τους άσκησε δίωξη για κλοπή κατά συναυτουργία και ερευνάται αν είχαν «χτυπήσει» και άλλα σπίτια.

Έπιασε στον ύπνο τον ηλικιωμένο

Από την ανασφάλιστη πόρτα τρύπωσε στο σπίτι ενός υπερήλικα σε χωριό της Άρτας ένας άγνωστος που τον βρήκε να κοιμάται, αλλά δεν βρήκε για να κλέψει παρά μόνο 60 ευρώ. Η
κλοπή, που έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου, εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα της Ασφάλειας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός Έλληνα σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία που
υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Νευροκοπίου μία Ελληνίδα στο εσωτερικό ενός σπιτιού σε οικισμό της Δράμας, το οποίο είχε διαρρήξει μέρα- μεσημέρι προκαλώντας φθορές. Η γυναίκα συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενη για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Η ανακοίνωση για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» δεν άνοιξε απλώς μια νέα συζήτηση γύρω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Άνοιξε ένα μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης με βαθιές θεσμικές προεκτάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, προς το κράτος δικαίου.