Επιθέσεις σε διανομείς, θανατηφόρα και αναδιοργάνωση σε σύσκεψη Αστυνομίας - Όσα συζητήθηκαν

Επιθέσεις σε διανομείς, θανατηφόρα και αναδιοργάνωση σε σύσκεψη Αστυνομίας - Όσα συζητήθηκαν

Το θέμα των επιθέσεων εναντίον αλλοδαπών διανομέων φαγητού, των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων όπως επίσης και της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, συζήτησε ο Αρχηγός Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης με τους Αστυνομικούς Διευθυντές/Διοικητές, κατά την πρωινή σύσκεψη της Παρασκευής.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε πως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται έντονο το φαινόμενο της επίθεσης εναντίον αλλοδαπών, κυρίως, διανομέων φαγητού και συνεπώς, ο Αρχηγός Αστυνομίας κατά τη σημερινή του πρωινή σύσκεψη συζήτησε το θέμα συστήνοντας να επιδεικνύεται η απαιτούμενη ευαισθησία στον χειρισμό των συγκεκριμένων υποθέσεων είτε αυτές αφορούν λεκτική, σωματική ή φυλετική μορφή επίθεσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, ο Αρχηγός σημείωσε πως οι ενέργειες των μελών της Δύναμης σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο θα πρέπει να είναι άμεσες και συντονισμένες, ιδιαίτερα όσον αφορά σε συλλήψεις των δραστών, ενώ συνέστησε τη συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους παραπονούμενους, αλλά και την ενεργή εμπλοκή των μελών της Κοινοτικής Αστυνόμευσης για την πρόληψη και εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών.

Σε σχέση με τις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, οι οποίες αποτελούν ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, ο Αρχηγός ανέφερε στους Αστυνομικούς Διευθυντές πως το θέμα θα πρέπει να απασχολεί όλα τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία καλούνται να επιδεικνύουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και ευσυνειδησία, εντατικοποιώντας τις ενέργειές τους ώστε να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.

Τέλος, στο θέμα της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ανδρέου, ο κ. Αρναούτης είπε στη σύσκεψη πως η νέα ηγεσία έχει πρόθεση να πραγματοποιήσει στοχευμένες αλλαγές εντός της Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε, με τη συνεργασία όλων των μελών θα εξεταστούν θέματα, που απασχολούν τη Δύναμη και θα υπάρξουν οι αναγκαίες βελτιωτικές ενέργειες. Ο Αρχηγός σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση ενεργειών από όλους επισημαίνοντας πως δεν πρέπει μόνο να αναμένουν τα μέλη της Αστυνομίας από την Υπηρεσία να κάνει κάτι για αυτούς, αλλά και οι ίδιοι να πράττουν ότι μπορούν προς όφελος της Υπηρεσίας, ώστε καθημερινά να βελτιώνεται, να αυξάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην Αστυνομία και να νιώθουν τα μέλη υπερήφανα για το έργο που επιτελούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα εμπλακούμε στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν» λέει ο Τραμπ - Πυραύλους Sejil εκτόξευσε η Τεχεράνη

Live: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα εμπλακούμε στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν» λέει ο Τραμπ - Πυραύλους Sejil εκτόξευσε η Τεχεράνη

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE