Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε και η ΑΗΚ, η τρίτη μέσα σε δύο μέρες

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε και η ΑΗΚ, η τρίτη μέσα σε δύο μέρες

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου το βράδυ της Παρασκευής, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη επίθεση που δέχονται συστήματα στην Κύπρο τις τελευταίες δύο μέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτρου, «η ΑΗΚ παρακολουθεί συνεχώς την ασφάλεια των συστημάτων της και έχει υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για την προστασία της ψηφιακής υποδομής της».

Σημείωσε ότι «όπως και κάθε άλλος Οργανισμός με κρίσιμη υποδομή έχουμε αναπτύξει ισχυρά πρωτόκολλα για την αποτροπή και αντιμετώπιση πιθανών κυβερνοεπιθέσεων».

«Η ασφάλεια και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών μας», είπε ο κ. Πέτρου, «παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα».

Η ΑΗΚ αναμένεται ότι θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE