Παράξενο πράσινο φως στον ουρανό «σήκωσε στο πόδι» τη Λεμεσό - Οι πιθανές εξηγήσεις - Δείτε βίντεο

Παράξενο πράσινο φως στον ουρανό «σήκωσε στο πόδι» τη Λεμεσό - Οι πιθανές εξηγήσεις - Δείτε βίντεο

Ένα μυστήριο πράσινο φως θεάθηκε το βράδυ της Παρασκευής (18/10) στη Λεμεσό, με τους πολίτες να αναζητούν απαντήσεις για το τι μπορεί να είναι, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την απάντηση του μετεωρολόγου Κυριάκου Κώστα στη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», πρόκειται για «ορατή δέσμη φωτός που εκπέμπεται από ερευνητικό εξοπλισμό τεχνολογίας lidar του Κέντρου Αριστείας Ερατοσθένης. Σκοπός είναι η συνεχής καταγραφή της κατακόρυφής δομής της ατμόσφαιρας, των ατμοσφαιρικών παραμέτρων και αιωρούμενων σωματιδίων τα οποία συχνά επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα στην περιοχή της Κύπρου. Έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές».

Άλλες πιθανές εξηγήσεις είναι οι εξής:

- Ο δορυφόρος του Έλον Μάσκ, στο πλαίσιο του προγράμματος Στάρλινγκ

- Η χρήση ενός πολύ δυνατού λέιζερ με κάθετη ακτινοβολία

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου»:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.