ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία

Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία

Ο τίτλος του ελλαδικού “Πρώτου Θέματος” εύγλωττος: “Σάλος στην Κύπρο για σχολείο που απέκλεισε τους απείθαρχους μαθητές πίσω από τοίχο”.

Τον διαβάζεις, μαζί και το κείμενο που ακολουθεί που είναι στο ίδιο πνεύμα, και κάνεις εικόνα ένα ανάλγητο Υπουργείο Παιδείας και απάνθρωπους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους που συνωμοτούν για να στήσουν ένα γκούλαγκ απειθάρχητων μαθητών και μάλιστα στην αυλή του πιο ιστορικού και posh σχολείου της Λευκωσίας, του Παγκύπριου Γυμνασίου. Αυτή είναι φυσικά μία ερμηνεία της θλιβερής ιστορίας. Γιατί υπάρχει και μια άλλη, πιο τραγική, που γίνεται εύκολα κατανοητή αν διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Ή προσέξεις τι ΔΕΝ αναφέρεται στην είδηση.

Όπως έγραψε η στήλη το γκούλαγκ όπως το παρουσίασε μερίδα των ΜΜΕ δεν ήταν τίποτα άλλο από μία αίθουσα εναλλακτικής μάθησης για μια χούφτα μαθητές με προβλήματα συμπεριφοράς απότοκο κατεστραμμένων οικογενειών, ναρκομανών, εγκληματικών ή/και φυλακισμένων γονέων. Παιδιά που δεν ζήτησαν τα σκατά που τους πέταξαν οικογένεια, περίγυρος και κοινωνία και ανέπτυξαν παραβατική συμπεριφορά που δικαίως δεν γίνεται ανεκτή από το σχολικό περιβάλλον. Η εναλλακτική μάθηση προσφέρει μια ευκαιρία σ’ αυτά τα παιδιά, πέρα από τα κανονικά μαθήματα, με τη συνδρομή ειδικών που θα τα βοηθήσουν -όσο είναι αυτό εφικτό- να επανενταχθούν στις τάξεις τους ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος. “Όχι δεν είναι αυτός ο τρόπος”, “είναι καταδικασμένο σε αποτυχία”, “ο τοίχος θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία τους” είναι μερικές από τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων του Παγκυπρίου που έγιναν ξαφνικά όλοι τους ειδήμονες στην ειδική εκπαίδευση. Βλέπετε όλοι κόλλησαν στον τοίχο (pun unintended) αρνούμενοι να δουν πέρα απ’ αυτόν. Ο τοίχος βλέπετε είναι η εύκολη δικαιολογία για να αποφύγουν τον πραγματικό λόγο που δεν θέλουν την εναλλακτική μάθηση δίπλα τους και δεν είναι άλλος από τον κίνδυνο οι παραβατικοί μαθητές να μολύνουν την Άρια καθαρότητα του ιστορικού, αριστοκρατικού σχολείου. Αντί λοιπόν να πουν ευθέως ότι δεν θέλουν το reboot του Dangerous Minds στη διπλανή αυλή κλαψουρίζουν για “τα καημένα τα παιδάκια που θα είναι έγκλειστα πίσω από έναν τοίχο”. Και μαντέψτε, δούλεψε. Το θέμα προβλήθηκε ακριβώς έτσι (κανένα σχολείο δεν έχει τόσο αποτελεσματικό PR όσο το Παγκύπριο) χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ μέσο να κάνει την εύλογη ερώτηση: καλά, αφού είναι ο διαχωρισμός που σας ενοχλεί τόσο πολύ γιατί δεν ζητάτε να λειτουργήσει το εναλλακτικό σχολείο μεν αλλά χωρίς τον γαμημένο τοίχο; Αλλά η πονοψυχιά τους φτάνει μέχρι την εισήγηση να μεταφερθούν οι προβληματικοί μαθητές στην.. εξοχή για να ηρεμήσουν, δηλαδή μακριά από τον “πολιτισμένο” κόσμο σαν τους παρίες που είναι. Για τέτοια ευαισθησία μιλάμε.

Το Υπουργείο άντεξε μερικές μέρες αλλά όπως σας είπα κανείς δεν τα βάζει με το Παγκύπριο των διάσημων αποφοίτων και των πανίσχυρων παπάδων, με συνέπεια η Υπουργός να τραπεί σε άτακτη υποχώρηση. Το εναλλακτικό σχολείο με τους τρεις όλους κι όλους “εγκληματίες” μαθητές (έτσι χαρακτηρίζονται) θα μεταφερθεί αλλού για την προστασία των μαθητών όπως δήλωσε η κα Μιχαηλίδου αλλά μεταξύ μας, ξέρουμε πως αυτά είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμα μία ιστορία επικράτησης του “κανονικού” επί του “προβληματικού” με τους παραβατικούς μαθητές να παίρνουν το σκληρότερο μάθημα απ’ όλα: Μια φορά στο περιθώριο, πάντα στο περιθώριο.

Άλλωστε το ίδιο έργο το είδαμε και σε άλλες εκδοχές. Πριν μέρες εκκολαπτόμενα φασιστάκια ρήμαξαν το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου σπάζοντας τζάμια και ζωγραφίζοντας σβάστικες στους τοίχους. Κατά μία διαβολική σύμπτωση το σχολείο είχε προετοιμαστεί για να υποδεχθεί προσωρινά πολίτες που εγκατέλειψαν τον φλεγόμενο Λίβανο. Κατά δεύτερη διαβολική σύμπτωση οι οργανωμένοι γονείς αντί για τους βανδάλους τα έχωσαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επιλογή του σχολείου τους (απλά μπήκαν κρεβάτια στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) και κατά τρίτη διαβολική σύμπτωση το Υπουργείο υποχώρησε αναζητώντας -τελευταία στιγμή- άλλον χώρο για τη φιλοξενία. Ακόμα ένα πολύτιμο μάθημα προς τους μαθητές του εν λόγω σχολείου: Όταν τα βρίσκετε σκούρα επιστρατεύστε ακροδεξιούς τραμπούκους!

Στην Πάφο μάταια η Πυροσβεστική προσπαθούσε να εξηγήσει πως η φωτιά σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων προκλήθηκε από απροσεξία και η Αστυνομία πως δεν ευσταθούν οι καταγγελίες του δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος για εκπόρνευση ανηλίκων και εμπόριο ναρκωτικών στην ίδια δομή - ή τουλάχιστον πως δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο ύστερα από πολλαπλές έρευνες απόρροια ισάριθμων καταγγελιών. Ο Φαίδων πάντα ξέρει καλύτερα από τους υπόλοιπους αρμόδιους και επίσης θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ξηλώσει τη δομή που θεωρεί ούτε λίγο ούτε πολύ μίασμα για την περιοχή. Αφού έφερε και το παράδειγμα της μετακόμισης λόγω της οχληρίας μιας οικογένειας Ελληνοκυπρίων και μιας Ελλληνοποντίων, τονίζοντας φυσικά την καταγωγή τους, γιατί έχει σημασία ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν, σωστά; Και ποιος καλύτερος τρόπος να προκαλέσεις σάλο, να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των media και να προϊδεάσεις αρνητικά τη κοινή γνώμη εναντίον προσφύγων και μεταναστών (όχι πως η τελευταία θέλει και πολύ) από την επιστράτευση υπερβολών, φημών ακόμα και απροκάλυπτων fake news που να περιλαμβάνουν σεξ, βία, ναρκωτικά και ανήλικα θύματα; Άλλωστε η συνταγή δοκιμάστηκε με επιτυχία στο γηροκομείο της Λάρνακας όπου στεγάστηκε -αψυχολόγητα είναι η αλήθεια- προσωρινή δομή ανηλίκων, όταν τρόφιμος ξεστόμισε σε απευθείας σύνδεση στο ΡΙΚ ότι ένας από τους νεαρούς πρόσφυγες επιτέθηκε σεξουαλικά σε υπάλληλο του γηροκομείου. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς καταγγελία, χωρίς έρευνα. Η δομή έφυγε από εκεί, η καταγγελία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, όμως η ρετσινιά έμεινε.

Θυμίστε μου λίγο πόσο φιλόξενος, πονόψυχος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα προσφυγιάς λαός είμαστε...

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πώς η καλή επικοινωνία μπορεί να σώσει μια σχέση: Ειδικός διηγείται την ιστορία δυο Κυπρίων και δίνει λύσεις

• Αυτές οι περιφέρειες της ΕΕ δέχονται τους περισσότερους ξένους τουρίστες - Ποια η θέση της Κύπρου

• Θρίλερ με τη διαρροή των αμερικανικών εγγράφων για την ισραηλινή επίθεση - Προβληματισμός στις μυστικές υπηρεσίες

• «Επίθεση» Μαυρογιάννη σε ΠτΔ: «Ούτε ικανός είναι,ούτε ηγετική φυσιογνωμία»- Βίντεο

• «Μυστήρια» φώτα στον ουρανό της Αγίας Νάπας - Η εξήγηση - Δείτε βίντεο

• Σάλος με φωτογραφία της χήρας του Σινουάρ να κρατά σε τούνελ τσάντα €30.000 μία μέρα πριν από την επίθεση στο Ισραήλ

• Viral βίντεο: Έκανε τη Βίσση να χάσει τα λόγια της - Βγήκε στη σκηνή και του είπε «Ούτε μπαλαρίνα δεν σε πιάνει εσένα»



Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: Οι κυβερνοεπιθέσειις επηρέασαν την κατάσταση

Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: Οι κυβερνοεπιθέσειις επηρέασαν την κατάσταση

Αυξημένα τα προληπτικά μέτρα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά τις τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις σε διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top