Ικανοποιημένο το Λονδίνο από την τριμερή συνάντηση της Ν. Υόρκης

Ικανοποιημένο το Λονδίνο από την τριμερή συνάντηση της Ν. Υόρκης

Την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της άτυπης τριμερούς συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στις 15 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε η βρετανική Κυβέρνηση.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να δώσει την αντίδραση του Λονδίνου για την έκβαση της συνάντησης και ερωτηθείς πώς βλέπει η βρετανική πλευρά την προοπτική συμμετοχής σε μια διευρυμένη συνάντηση με όλες τις εγγυήτριες δυνάμεις, εκπρόσωπος του Foreign Office είπε ότι «με ικανοποίηση είδαμε τη συνάντηση της Νέας Υόρκης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και του Ελληνοκύπριου και Τουρκοκύπριου ηγέτη. Το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια δύναμη και φίλος όλων των μερών, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE