Ιράν: Έγγραφη διαμαρτυρία στον ΟΗΕ για τις απειλές ισραηλινού πλήγματος στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Ιράν: Έγγραφη διαμαρτυρία στον ΟΗΕ για τις απειλές ισραηλινού πλήγματος στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Γραπτή διαμαρτυρία στον πυρηνικό επιτηρητή του ΟΗΕ έστειλε το Ιράν, με αντικείμενο τις απειλές του Ισραήλ κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να χτυπήσει το Ιράν, αφού η Τεχεράνη εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του την 1η Οκτωβρίου, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των πιθανών στόχων.

«Οι απειλές για επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ... και καταδικάζονται... έχουμε στείλει επιστολή σχετικά με αυτό στον πυρηνικό παρατηρητή του ΟΗΕ», δήλωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος στην τοποθέτησή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.