ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στις ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις κάνει στην άκρη τον Μπάιντεν και ποντάρει στον Ομπάμα για τη συνέχεια της καμπάνιας της

Εκλογές στις ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις κάνει στην άκρη τον Μπάιντεν και ποντάρει στον Ομπάμα για τη συνέχεια της καμπάνιας της

Ο άνθρωπος που της εμπιστεύτηκε την αντιπροεδρία των ΗΠΑ και της έδωσε το δακτυλίδι για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μπαίνει στο περιθώριο, με βάση τις οδηγίες του στρατηγείου της Κάμαλα Χάρις.

Η απερχόμενη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προφανώς δεν σχεδιάζει να εμφανιστεί στο πλευρό του 81χρονου προέδρου Τζο Μπάιντεν μέχρι την ημέρα της κάλπης, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC News.

Αρκετές πηγές από τον Λευκό Οίκο, όπως επίσης και του επιτελείου της Δημοκρατικής υποψήφιας μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι δυο τους θα μείνουν σε... απόσταση μέχρι την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Τόσο το στρατόπεδο της Χάρις όσο και ο Λευκός Οίκος προσπαθούν να υποβαθμίσουν την σημασία αυτής της απόφασης.

«Ο Μπάιντεν κάνει τη δουλειά του ως πρόεδρος και εκείνη ασχολείται με την προεκλογική της εκστρατεία», δήλωσε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ένας άλλος συνεργάτης της απερχόμενης αντιπροέδρου των ΗΠΑ περιέγραψε τον ρόλο του Μπάιντεν για το υπόλοιπο της εκστρατείας της ως «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του». «Είναι μια εξαιρετικά αδύναμη θέση για έναν πρόεδρο που μέχρι πριν από λίγους μήνες αναμενόταν να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία. Εξάλλου, η Χάρις είναι ακόμα η αντιπρόεδρός του», υπογραμμίζει.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η 59χρονη Κάμαλα έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν είναι υποψήφια για μια «δεύτερη θητεία του Μπάιντεν», αλλά μια «υποψήφια για αλλαγή». Οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι αυτό το μήνυμα θα μπορούσε να υπονομευτεί εάν η Κάμαλα εμφανιζόταν στις προεκλογικές της ομιλίες έχοντας στο πλευρό της τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η Χάρις δεν έχει καταφέρει να πείσει τους συμπολίτες της ότι διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τον Μπάιντεν.

Η Κάμαλα Χάρις βασίζεται αυτή τη στιγμή σ' ένα και μόνο πρόσωπο: τον 63χρονο Μπαράκ Ομπάμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ εμφανίζεται συνεχώς στη σκηνή όταν η Κάμαλα έχει προεκλογική συγκέντρωση.

Η τελευταία εμφάνιση Μπάιντεν-Κάμαλα ήταν πριν από επτά εβδομάδες. Μάλλον ήταν η τελευταία φορά, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σοβαρός τραυματισμός σε σχολείο: Ποια διαδικασία ακολουθείται και ποιες οι οδηγίες ΥΠΑΝ

• «Αναγκαιότητα» τα νέα φώτα στο Τσέρι: Ο λόγος που τοποθετήθηκαν – Πώς θα διορθωθεί η πυκνή τροχαία κίνηση

• Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Προειδοποιεί το κοινό για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων 100 δολαρίων

• Θανατηφόρα τροχαία: 37 νεκροί στην άσφαλτο σε ούτε 10 μήνες – Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή

• Ανείπωτη θλίψη στη Λακατάμια - Έφυγε από την ζωή η 49χρονη Ελένη Πολυκάρπου

• Αυτή είναι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας - Η απόφαση του Γ.Εισαγγελέα



Αννίτα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ - «Οι θεσμοί οφείλουν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις»

Αννίτα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ - «Οι θεσμοί οφείλουν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις»

Οι θεσμοί οφείλουν και να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις, δήλωσε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία, όπως ανέφερε, συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top