ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έσπασε το κινητό της συντρόφου του - «Πιστεύω ότι με απατάει αλλά την αγαπάω»

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έσπασε το κινητό της συντρόφου του - «Πιστεύω ότι με απατάει αλλά την αγαπάω»

Μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από… επεισόδιο της γνωστής ελληνικής σειράς «οικογενειακές ιστορίες» απασχόλησε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με έναν 25χρονο να καταδικάζεται για ενδοοικογενειακή βία επειδή έψαξε και έσπασε το κινητό της νεαρής συντρόφου του, όταν υπέθεσε ότι τον απατάει.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή παράνομη βία, αν και αρχικά η υπόθεση εισήχθη ως ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη ενώπιον ανηλίκου, με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή.

Παρόλο που η εισαγγελέας της έδρας και η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησαν επανειλημμένα τη γυναίκα αν θα ήθελε να επιβληθεί περιοριστικός όρος στον σύντροφό της εκείνη αρνήθηκε καθώς δήλωσε ότι δε θέλει να χωρίσουν, αν και έχουν απασχολήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες τη δικαιοσύνη για αντίστοιχα περιστατικά.

«Γινόμαστε εδώ οικογενειακές ιστορίες; Εκπομπή είμαστε εδώ; Εκμεταλλεύεστε τον θεσμό της δικαιοσύνης;», ρώτησε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας, όταν η γυναίκα παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων στο δικαστήριο σε σχέση με την κατάθεσή της στην αστυνομία.

Το περιστατικό

Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα του ζευγαριού όταν ο 25χρονος έψαξε το κινητό της συντρόφου του πιστεύοντας ότι τον απατάει και βρήκε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με άγνωστο άνδρα.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής στην αστυνομία, ξεκίνησε ένας έντονος καβγάς που κορυφώθηκε όταν την έπιασε από τον λαιμό, την έριξε στο κρεβάτι που κοιμόταν το βρέφος τους και την χτύπησε με χαστούκια στο πρόσωπο. Αμέσως μετά της έσπασε το κινητό τηλέφωνο ενώ την αστυνομία ειδοποίησε γείτονας που αντιλήφθηκε το περιστατικό όταν είδε τη γυναίκα να βγαίνει από το σπίτι και να ψάχνει για βοήθεια.

Αν και στην αστυνομία η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της την χτύπησε επανειλημμένα με σφαλιάρες στο πρόσωπο, ενώπιον των δικαστών ανέφερε ότι μόνο την έσπρωξε, την έπιασε από τον λαιμό και της έσπασε το κινητό, ενώ αρνήθηκε ότι την χτύπησε.

«Το Σάββατο είδε κάποια μηνύματα στο κινητό μου και με ρωτούσε ποιος είναι αυτός που μου τα έστειλε. Νευρίασα γιατί άνοιξε ξανά το κινητό μου χωρίς να με ρωτήσει και έψαχνε τα μηνύματα. Όταν πήγα να πάρω το κινητό με έσπρωξε και με έπιασε από τον λαιμό. Δε με χτυπήσει όμως, είμαστε καλά. Δεν ειδοποίησα εγώ την αστυνομία αλλά ένας γείτονας, όταν βγήκα έξω για να καλέσω τους γονείς μου και να τους ενημερώσω ότι δεν έχω κινητό τηλέφωνο επειδή μου το έσπασε», ανέφερε η γυναίκα.

Στο μεταξύ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι βρίσκεται στο Αυτόφωρο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας αφού η γυναίκα τον έχει καταγγείλει πάνω από τρεις φορές τους τελευταίους μόνο μήνες, ωστόσο δεν επιθυμεί να διακόψουν τη σχέση τους.

Είναι ενδεικτικό ότι καταθέτοντας προανακριτικά για το τελευταίο περαστικό η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι ο κατηγορούμενος την άρπαξε με τα χέρια του από τον λαιμό, την έριξε στο κρεβάτι που κοιμόταν το βρέφος του και τη χτύπησε με πολλές σφαλιάρες στο πρόσωπο.

«Φίλησε το μωρό και με χτύπησε ξανά με σφαλιάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο στο δικαστήριο δήλωσε ότι ουδέποτε έγινε έτσι το περιστατικό και ότι κατέθεσε ενώ ήταν ταραγμένη.

«Νομίζω ότι με κερατώνει αλλά την αγαπάω»

Στην απολογία του ο 25χρονος παραδέχθηκε ότι έσπασε το κινητό της συντρόφου του επειδή πίστευε ότι τον απατάει, ωστόσο αρνήθηκε ότι την χτύπησε και φώναζε πως την αγαπάει.

«Είναι αλήθεια ότι ψάχνω το κινητό της κάποιες φόρες γιατί πιστεύω ότι μιλάει με άλλον. Έχω δει πράγματα που δε μου άρεσαν στη σχέση μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάω το κινητό της. Ξέρω ότι είμαι λάθος άλλα νιώθω ανασφάλεια. Όταν γύρισα σπίτι προχθές άκουσα να χτυπάει το κινητό της. Είδα μήνυμα από έναν άλλον άντρα ότι θέλει να έρθει να την πάρει, να πάνε βόλτα και να βγουν έξω. Τα προηγούμενα μηνύματα είχαν διαγραφεί. Ένιωσα ότι με κεράτωσε. Έχει γίνει ξανά να μιλάει με άλλον. Πήρα το κινητό της αλλά δε ξεκίνησα καμία φασαρία επειδή έχω βρεθεί πολλές φορές εδώ στο δικαστήριο. Κρατούσα απόσταση και την απωθούσα. Τη ρωτούσα ποιος είναι αυτός και εκείνη μου είπε να φύγω από το σπίτι», ανέφερε.

«Δεν θέλω να χωρίσουμε γιατί την αγαπάω, δεν ήθελα να καταλήξουμε πάλι στα δικαστήρια. Με έβγαλε έξω από το σπίτι, ξανά μπήκα μέσα και έσπασα το κινητό της γιατί δεν ήθελα να πάρει την αστυνομία. Ήταν ακριβό και δώρο γενεθλίων της μητέρας της. Ίσως καμία φορά την "πνίγω" όταν κοιτάω τα μηνύματά της, άλλα κάθε φορά κάτι θα βρω σε αντρικά ονόματα. Την αγαπάω πολύ», σημείωσε.

Παρόλο που η έδρα του δικαστηρίου ρώτησε πολλές φορές τη γυναίκα αν θα ήθελε να επιβληθούν περιοριστικοί όροι για να μη την ξανά πλησιάσει ο κατηγορούμενος, εκείνη αρνήθηκε καθώς δήλωσε ότι δε θέλει να διακόψει τη σχέση τους.

«Είναι δική σας η απόφαση, το δικαστήριο μπορεί να βάλει όρο μόνο αν εσείς θέλετε να είστε χώρια», της είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος, με τον άντρα να φωνάζει πως αγαπάει τη σύντροφό του και ότι δε θα ξανά απασχολήσει τις Αρχές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σοβαρός τραυματισμός σε σχολείο: Ποια διαδικασία ακολουθείται και ποιες οι οδηγίες ΥΠΑΝ

• «Αναγκαιότητα» τα νέα φώτα στο Τσέρι: Ο λόγος που τοποθετήθηκαν – Πώς θα διορθωθεί η πυκνή τροχαία κίνηση

• Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Προειδοποιεί το κοινό για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων 100 δολαρίων

• Θανατηφόρα τροχαία: 37 νεκροί στην άσφαλτο σε ούτε 10 μήνες – Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή

• Ανείπωτη θλίψη στη Λακατάμια - Έφυγε από την ζωή η 49χρονη Ελένη Πολυκάρπου

• Αυτή είναι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας - Η απόφαση του Γ.Εισαγγελέα



Αννίτα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ - «Οι θεσμοί οφείλουν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις»

Αννίτα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ - «Οι θεσμοί οφείλουν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις»

Οι θεσμοί οφείλουν και να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις, δήλωσε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία, όπως ανέφερε, συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top