Κατεβαίνουν σε ευρεία απεργία στα ξενοδοχεία – Αιτία το ναυάγιο για τη συλλογική σύμβαση

Κατεβαίνουν σε ευρεία απεργία στα ξενοδοχεία – Αιτία το ναυάγιο για τη συλλογική σύμβαση

Τη λήψη απεργιακών μέτρων από σήμερα σε όλο τον κλάδο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, παγκύπρια, αποφάσισαν από κοινού την Παρασκευή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, μετά από την απόρριψη της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Από σήμερα 25/10/2024 η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία βρίσκεται υπό κατάσταση απεργίας καθώς το ναυάγιο των μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεων οδήγησε σε αδιέξοδο», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι δύο συντεχνίες.

Προσθέτουν ότι «το δεκαήμερο προειδοποίησης έχει παρέλθει αφού συνέτρεχε από την ημέρα υποβολής της μεσολαβητικής πρότασης, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί».

Τέλος, οι ηγεσίες των δύο συντεχνιών, ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, καλούν όλους τους εργαζόμενους στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία «να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις όταν αυτές καθοριστούν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τρέχουν για τη συσπείρωση - Η φθορά και η απώλεια ψήφων από το 2016 μέχρι σήμερα

ΔΗΣΥ: Τρέχουν για τη συσπείρωση - Η φθορά και η απώλεια ψήφων από το 2016 μέχρι σήμερα

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κάλπη, στην Πινδάρου καταγράφεται έντονη κινητικότητα, με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στην πρωτιά αλλά –όλο και πιο έντονα– στον απόλυτο αριθμό των ψήφων. Η εικόνα των τελευταίων μετρήσεων, που φέρνει τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε ποσοστά γύρω στο 20–21% και με συσπείρωση κοντά στο 55%, ενεργοποιεί αντανακλαστικά και αναδεικνύει μια κρίσιμη παράμετρο: τη δυνατότητα ανάκτησης απωλειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE