Ερντογάν για το χτύπημα στην Άγκυρα: «Η επίθεση έγινε με διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία»

Ερντογάν για το χτύπημα στην Άγκυρα: «Η επίθεση έγινε με διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -σε δηλώσεις του στην πτήση επιστροφής από το Καζάν της Ρωσίας– επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, δηλαδή τους Κούρδους που η Αγκυρα τους ταυτίζει με το ΡΚΚ και δρουν κατά της Τουρκίας.

Ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε τις σχέσεις Άγκυρας – Δαμασκού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησε διαμεσολάβηση στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

H επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα με ήταν μία διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία, υποστήριξε ο Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν οι επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας κατά κουρδικών στόχων. Μετά την επίθεση Άγκυρα, επλήγσηαν επλήγησαν συνολικά μέχρι στιγμής 120 στόχοι στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE