Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση ΔΗΠΑ - Χριστοδουλίδη

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση ΔΗΠΑ - Χριστοδουλίδη

Θετικά αποτιμούν στη ΔΗΠΑ, το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ της Γραμματείας του κόμματος με επικεφαλής τον Μάριο Καρογιάν, βουλευτών του κόμματος και του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο προεδρικό.

Η συνάντηση ΔΗΠΑ-Χριστοδουλίδη ήταν η τελευταία ενός κύκλου επαφών που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Προηγήθηκαν συναντήσεις με την ΕΔΕΚ και με το ΔΗΚΟ, για καλύτερο συντονισμό σε θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου και που ως γνωστόν επηρεάζουν και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «T» στη ΔΗΠΑ χαρακτηρίζουν το κλίμα πολύ καλό. Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές εξέφρασαν από κοινού θέληση για καλύτερο συντονισμό και συνδιαμόρφωση πολιτικών, μέσα από διαβούλευση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΗΠΑ έθεσε εισηγήσεις  σε θέματα ακρίβειας και κοινωνικού κράτους. Συγκεκριμένα, τέθηκαν επί τάπητος: Θέματα υπογεννητικότητας και δημογραφικού, ενέργειες που αφορούν τη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και κάποιες προτεραιότητες που η ΔΗΠΑ θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η Ενέργεια, το Υδατικό, η διαχείριση αποβλήτων/σκυβάλων, νέες τεχνολογίες –φάρμακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE