ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Υπ. Εργασίας με συντεχνίες μετά την απόφαση για μέτρα στη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Συνάντηση Υπ. Εργασίας με συντεχνίες μετά την απόφαση για μέτρα στη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Συνάντηση θα έχει σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με επίκεντρο το θέμα της ανανέωσης της κλαδικής σύμβασης στη βιομηχανία. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως μετά την απόρριψη της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αποφάσισαν, σε κοινή συνεδρία, τη λήψη μέτρων σε όλο τον κλάδο παγκύπρια.

Σε χθεσινή γραπτή δήλωση, ο Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το οριστικό ναυάγιο μπορεί να αποφευχθεί, λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο εύρος των διαφορών μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργοδοτικών συνδέσμων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας».

«Η διασφάλιση της εργατικής ειρήνης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από την ανάληψη της συλλογικής ευθύνης που επιβάλουν οι ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες της περιοχής, οι σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, και οι αυξημένες εισοδηματικές ανάγκες της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σεισμός στην Κύπρο: Η περιοχή που επηρεάστηκε και πόσα Ρίχτερ ήταν

• Ανείπωτη θλίψη για τον ξαφνικό χαμό 22χρονου στην Κύπρο - Άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του

• Έτσι έγινε το τροχαίο με το όχημα του Γενικού Εισαγγελέα στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του αστυνομικού

• Επεισόδιο στη νεκρή ζώνη: Τούρκος στρατιώτης απείλησε με όπλο Ε/κ γεωργό στη Δένεια

• Ομάδα «Ζευς»: Το μήνυμα του πιλότου που συγκίνησε την Ελλάδα - «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν και θα περάσουν»

• Σάβια Ορφανίδου: Η στιγμή που προσπαθεί να πείσει την κόρη της να... χορέψει - Δείτε το γλυκό βίντεο

• Θύρα 7 για το λάθος στο πανό για την κατοχή - «Ζητάμε συγγνώμη…»



ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»- Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»- Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της μαθητικής/φοιτητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top