ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χαρακώματα ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ Αραδίππου για το αποχετευτικό

Στα χαρακώματα ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ Αραδίππου για το αποχετευτικό

Κόντρα έχει ξεσπάσει στην Αραδίππου μεταξύ των επαρχιακών επιτροπών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, αναφορικά με το κόστος, ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ (και τους υπεύθυνους που το προκάλεσαν), της Δ΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, η οποία θα καλύψει τον Δήμο Αραδίππου, τα δημοτικά διαμερίσματα Λιβάδια - Ορόκλινη και την Πύλα.

Το ΑΚΕΛ Αραδίππου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαντά στις πρόσφατες ατελέσφορες, όπως τις χαρακτηρίζει, τοποθετήσεις του ΔΗΣΥ Αραδίππου για το θέμα του αποχετευτικού, κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες του ΔΗΣΥ και των δημοτικών του αρχόντων, οι οποίοι, όπως σημειώνει, επί σχεδόν 20 χρόνια, εξαιτίας των δικών τους αποφάσεων, κράτησαν την Αραδίππου σε καθεστώς υγειονομικής και περιβαλλοντικής καθυστέρησης. Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, η συζήτηση για το αποχετευτικό στην Αραδίππου ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες, αλλά αντί να αναζητήσουν λύσεις που θα ωφελούσαν συνολικά τους κατοίκους, επέλεξαν να επιμείνουν σε έναν απομονωτικό σχεδιασμό, απαιτώντας δικό τους αποχετευτικό συμβούλιο και ξεχωριστό δίκτυο, την ώρα που άλλες περιοχές της Αραδίππου, όπως η περιοχή Κρασά, είχαν ήδη ενταχθεί στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).

«Αυτό το πείσμα και οι ιδιοτελείς πολιτικές φιλοδοξίες του ΔΗΣΥ Αραδίππου στοίχισαν όχι μόνο χρόνο, αλλά και τεράστιους οικονομικούς πόρους.

Η καθυστέρηση ένταξης στο ΣΑΛ είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος της Δ΄ φάσης του έργου από τα αρχικά 50 εκατομμύρια στα 270 εκατομμύρια, λόγω και της ακρίβειας των υλικών κατασκευής. Τους υπενθυμίζουμε και το ποσό των 10 εκατομμυρίων που φορτώθηκε στους πολίτες και στο κράτος, το οποίο αναγκάστηκε να διαγράψει χρέη εκατομμυρίων του Δήμου Αραδίππου προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, ώστε να εξασφαλιστεί επιτέλους η ένταξη της Αραδίππου στο ΣΑΛ. Είναι απαράδεκτο, μετά από τόσες διαμαρτυρίες των κατοίκων, τα πολυάριθμα δημοσιεύματα και τις παρεμβάσεις μας στο παρελθόν, ο ΔΗΣΥ Αραδίππου αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, επιλέγει την τακτική του αποπροσανατολισμού», επισημαίνει το ΑΚΕΛ Αραδίππου.

Καταλήγοντας, κάνει λόγο για σαφείς και συγκεκριμένες ευθύνες, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ Αραδίππου και οι πρώην δήμαρχοί του πρέπει να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεων τους απέναντι στους δημότες. Θυμίζουμε, ότι ο ΔΗΣΥ Αραδίππου στη δική του ανακοίνωση, με την οποία απαντούσε στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Προέδρου του ΕΟΑ Λάρνακας για το τεράστιο κόστος της Δ΄ φάσης του αποχετευτικού, δικαιολόγησε την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ένταξη της Αραδίππου στο ΣΑΛ σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα προηγούμενα χρόνια δεν διευκρινιζόταν το χρονικό διάστημα αποπληρωμής του κόστους των κατασκευαστικών έργων από τους δημότες Αραδίππου, ούτε η φόρμουλα υπολογισμού του ποσού ανά ακίνητο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανάλυση Wall Street Journal: Σε τεντωμένο σχοινί οι ΗΠΑ - Το άγχος και ο φόβος κυριαρχούν πριν από τις εκλογές

• Κυκλοφοριακό: Θα δούμε τελικά τραμ ή μετρό στην Κύπρο; - Πόσο θα επιλύσει το πρόβλημα

• Wizz Air: Γιορτάζει την Επέτειο του «Όχι» με Αποκλειστική Έκπτωση - Για ποιες ημερομηνίες ισχύει – Όλες οι πληροφορίες

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Οκτωβρίου

• Η Apple προσφέρει μια μυθική αμοιβή σε όποιον μπορέσει να παραβιάσει το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της



ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»- Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»- Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της μαθητικής/φοιτητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top