ΔΙΕΘΝΗ

«Senna»: Τι ακριβώς δείχνει η νέα σειρά του Netflix για τον θρύλο της Formula 1- Η άγνωστη πλευρά του

«Senna»: Τι ακριβώς δείχνει η νέα σειρά του Netflix για τον θρύλο της Formula 1- Η άγνωστη πλευρά του

Το Netflix ετοίμασε μια σειρά για τον μεγαλύτερο Βραζιλιάνο οδηγό της Formula 1 όλων των εποχών, τον Ayrton Senna (Άιρτον Σένα), ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αγωνιστικό δυστύχημα πριν από 30 χρόνια.

Η σειρά-ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της αγωνιστικής καριέρας του Ayrton Senna, καθώς και τη ζωή και τις σχέσεις του. Το πρώτο teaser του «Senna» αναπαριστά την ιστορική στιγμή που ο οδηγός της F1 κέρδισε για πρώτη φορά στη γενέτειρά του - αφού είχε κολλήσει στην έκτη ταχύτητα για ολόκληρο τον αγώνα.

Τι θα δούμε στο «Senna»;

Η σειρά έξι επεισοδίων θα παρουσιάσει το ταξίδι του Senna με θριάμβους, απογοητεύσεις, χαρές και λύπες, αποκαλύπτοντας την προσωπικότητα και τις προσωπικές του σχέσεις. Ξεκινά με την έναρξη της καριέρας του τρεις φορές πρωταθλητή της Formula 1 στους αγώνες αυτοκινήτου, όταν μετακομίζει στην Αγγλία για να αγωνιστεί στη Formula Ford, και συνεχίζει μέχρι το μοιραίο δυστύχημά του στην Ίμολα της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο.

Βασίζεται το «Senna» σε αληθινή ιστορία;

Ναι, το «Senna» βασίζεται στη ζωή του διάσημου οδηγού της F1 Ayrton Senna, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο ταχύτερος οδηγός όλων των εποχών. Ο Βραζιλιάνος οδηγός κατέκτησε τρεις παγκόσμιους τίτλους στη F1, 41 νίκες, 65 pole positions και 80 βάθρα μεταξύ 1984 και 1994.

Ποιος ήταν ο Ayrton Senna

Ο Άιρτον Σένα γεννήθηκε σε μια εύπορη οικογένεια στις 21 Μαρτίου 1960 στο Σάο Πάολο της Βραζιλία. Οι γονείς του, Milton da Silva και Neyde Senna, τον υποστήριξαν από μικρή ηλικία στην αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα kart σε ηλικία 13 ετών και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Kart Νότιας Αμερικής το 1971.

Το 1984 έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την ομάδα της Toleman. Το 1985 μεταπήδησε στη Lotus, όπου κέρδισε την πρώτη του νίκη. Κατέκτησε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τη McLaren το 1988, 1990 και 19913.

Στις 1 Μαΐου 1994 ο Senna έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ίμολα στην Ιταλία. Το γεγονός αυτό συγκλόνισε τον κόσμο της Formula 1 και οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας.

Ο Senna είχε αρκετές γνωστές σχέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μία από τις πιο γνωστές ήταν με την Adriane Galisteu, μια Βραζιλιάνα μοντέλο και τηλεοπτική παρουσιάστρια, με την οποία έβγαινε μέχρι τον θάνατό του.

Ήταν πολύ ενεργός σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Μετά τον θάνατό του, η οικογένειά του ίδρυσε το Instituto Ayrton Senna, το οποίο βοηθάει παιδιά και νέους στη Βραζιλία να αποκτήσουν καλύτερη εκπαίδευση και ευκαιρίες.

Εκτός από τους αγώνες, ο Senna αγαπούσε τα θαλάσσια σπορ και την αεροπορία. Είχε επίσης ενδιαφέρον για τη μουσική και έπαιζε πιάνο.

Ο Ayrton Senna παραμένει ένας θρύλος της Formula 1 και η κληρονομιά του συνεχίζει να εμπνέει νέους οδηγούς και λάτρεις του αθλήματος παγκοσμίως.

Ποιοι πρωταγωνιστούν στη σειρά «Senna»;

Στις φωτογραφίες της πρώτης προβολής και στο teaser εμφανίζονται ο Gabriel Leone ως Senna, η Pâmela Tomé ως η τηλεοπτική του φίλη, Xuxa, ο Matt Mella ως ο αντίπαλος οδηγός Alain Prost, ο Patrick Kennedy ως ο διευθυντής της ομάδας McLaren Ron Dennis και ο Gabriel Louchard ως ο Βραζιλιάνος αθλητικός παρουσιαστής Galvão Bueno.

Άλλοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν ως πρόσωπα της πραγματικής ζωής στη σειρά είναι οι Alice Wegmann (Lilian de Vasconcelos, η πρώτη σύζυγος του Senna), Camila Márdila (Viviane Senna, η αδελφή του), Christian Malheiros (Maurinho, ο φίλος του), Hugo Bonemer (Nelson Piquet), Julia Foti (Adriane Galisteu), Marco Ricca («Miltão» Senna, ο πατέρας του) και Susana Ribeiro (Neide (Zaza) Senna, η μητέρα του), καθώς και ένα διεθνές καστ που περιλαμβάνει τους Kaya Scodelario (μια φανταστική δημοσιογράφος, η Laura), Arnaud Viard (Jean-Marie Balestre), Joe Hurst (Keith Sutton), Johannes Heinrichs (Niki Lauda), Keisuke Hoashi (Osamu Goto), Leon Ockenden (James Hunt), Richard Clothier (Peter Warr), Steven Mackintosh (Frank Williams) και Tom Mannion (Sid Watkins), μεταξύ άλλων.

Ο showrunner Vicente Amorim είναι επίσης συν-σκηνοθέτης με την Júlia Rezende, ενώ ο Gustavo Bragança είναι επικεφαλής σεναρίου και οι Fabiano Gullane και Caio Gullane είναι παραγωγοί. Η σειρά δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την οικογένεια του οδηγού.

Ποια είναι η ημερομηνία πρεμιέρας του «Senna»;

Το «Senna» θα κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix στις 29 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σεισμός στην Κύπρο: Η περιοχή που επηρεάστηκε και πόσα Ρίχτερ ήταν

• Ανείπωτη θλίψη για τον ξαφνικό χαμό 22χρονου στην Κύπρο - Άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του

• Έτσι έγινε το τροχαίο με το όχημα του Γενικού Εισαγγελέα στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του αστυνομικού

• Επεισόδιο στη νεκρή ζώνη: Τούρκος στρατιώτης απείλησε με όπλο Ε/κ γεωργό στη Δένεια

• Ομάδα «Ζευς»: Το μήνυμα του πιλότου που συγκίνησε την Ελλάδα - «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν και θα περάσουν»

• Σάβια Ορφανίδου: Η στιγμή που προσπαθεί να πείσει την κόρη της να... χορέψει - Δείτε το γλυκό βίντεο

• Θύρα 7 για το λάθος στο πανό για την κατοχή - «Ζητάμε συγγνώμη…»



ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της μαθητικής/φοιτητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top