Τα 3 πράγματα που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι

Τα 3 πράγματα που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι

Τα τελευταία αποτελέσματα της μεγαλύτερης αυστραλιανής δημοσκόπησης για την ευτυχία υποδεικνύουν ότι, πέρα από τα γονίδια, υπάρχουν τρεις βασικοί δείκτες ευτυχίας.

Η δημοσκόπηση στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Δείκτη Ευεξίας (Australian Wellbeing Index) πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο εδώ και 15 χρόνια και περιλαμβάνει περισσότερους από 60.000 ανθρώπους.

Η «χρυσή τριάδα» της ευτυχίας, σύμφωνα με το οnmed.gr είναι η εξής:

1. Διαπροσωπικές σχέσεις: Η σύναψη σταθερών δεσμών με άλλους ανθρώπους φάνηκε να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ευεξία. Τα κατοικίδια δεν φάνηκε να αποτελούν επαρκές «υποκατάστατο» των διαπροσωπικών σχέσεων.

2. Οικονομική ασφάλεια: Το χρήμα μπορεί να μην φέρνει απαραιτήτως την ευτυχία, όμως η έλλειψή του φαίνεται πως φέρνει τη δυστυχία. Η δυνατότητα του ατόμου να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του συμβάλλει στην ψυχολογική του ηρεμία και συνδέεται με τα αυξημένα επίπεδα ευεξίας.

3. Σκοπός της ζωής: Οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν παραμένουν δραστήριοι και όταν νιώθουν ότι η ζωή τους έχει ένα σκοπό. Οι άνθρωποι που προσφέρουν έργο μέσω του εθελοντισμού είναι από τους πιο ευτυχείς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE