Εγκρίθηκε από το Υπουργικό επιδότηση 77 νηπιαγωγείων για μεταφορά παιδιών σε εκπαιδευτικές εκδρομές

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό επιδότηση 77 νηπιαγωγείων για μεταφορά παιδιών σε εκπαιδευτικές εκδρομές

Την οικονομική στήριξη των μικρών και απομακρυσμένων δημόσιων νηπιαγωγείων με σκοπό την μεταφορά των παιδιών για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις και εξωσχολικές δραστηριότητες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται ότι θα επωφεληθούν 77 νηπιαγωγεία από το μέτρο αυτό φέτος, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά νηπιαγωγεία σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές.

Η Υπουργός ανέφερε ότι εγκρίθηκε η οικονομική στήριξη των μικρών και απομακρυσμένων δημόσιων νηπιαγωγείων, με σκοπό την μεταφορά των παιδιών για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες.

«Κρίνουμε ότι η επιδότηση αυτή ύψους €120.000, στηρίζει την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και δίνει ευκαιρίες στα παιδιά που φοιτούν από πολύ μικρή ηλικία», είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι οι απομακρυσμένες περιοχές έχουν ένα επιπλέον κόστος όταν καλούνται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, σε οργανωμένες εκδρομές, και στοχευμένες επισκέψεις, «γι’ αυτό και δεν θέλουμε να στερήσουμε από αυτά τα παιδιά τη δραστηριότητα αυτή».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE