Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Θα παραστεί σε εκδήλωση για θύματα κυπριακής τραγωδίας

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Θα παραστεί σε εκδήλωση για θύματα κυπριακής τραγωδίας

Στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να τελέσει το μεσημέρι τα εγκαίνια της συντηρημένης προτομής του ήρωα Κυριάκου Μάτση, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το απόγευμα θα μεταβεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΕΜΣ στη μνήμη των θυμάτων της κυπριακής τραγωδίας, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου που διοργανώνουν η Μητρόπολη Καλαμαριάς, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Κύπρος και Ρωμιοσύνη», που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Πανεπιστημίου.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», για να κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης του Δήμου και της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης, με τίτλο «Πρεσβευτές του Ποντιακού Ελληνισμού».

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί Πρεσβευτής του Ποντιακού Ελληνισμού για το 2024.

Χθες ο ΠτΔ είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Μεθοδευμένη, προκλητική και παράνομη χαρακτηρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία τη «σύλληψη» και συνέχιση της «κράτησης» πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς στα Κατεχόμενα. Οι πολίτες, που συνελήφθησαν στις 19 Ιουλίου, βρέθηκαν από επισκέπτες των περιουσιών τους σε ρόλο "υπόπτων" για αδικήματα όπως «παράνομη είσοδος», «διασάλευση κοινής ησυχίας» και κατοχή εγγράφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE