Ο ισραηλινός στρατός εξόντωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εξόντωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι εξόντωσε ένα στέλεχος της Χαμάς, τον Ιζ αλ Ντιν Κάσαμπ, τον οποίο περιέγραψε ως ένα από τα τελευταία υψηλόβαθμα μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό με άλλες ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αλ Κάσαμπ σκοτώθηκε από αεροπορικό πλήγμα στο Χαν Γιούνις.

Η παλαιστινιακή οργάνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο του αλ Κάσαμπ σημειώνοντας ότι σκοτώθηκε μαζί με άλλο ένα στέλεχος της Χαμάς, τον Αϊμάν Αγιές, από ισραηλινή επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου τους.

Πηγές προσκείμενες στη Χαμάς είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο Κάσαμπ ήταν τοπικός αξιωματούχους στη Γάζα, όχι όμως και μέλος στο πολιτικό γραφείο της οργάνωσης όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE