Εκλογές ΗΠΑ 2024: Το Κεντάκι και την Ιντιάνα κερδίζει ο Τραμπ, το Βερμόντ κερδίζει η Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Το Κεντάκι και την Ιντιάνα κερδίζει ο Τραμπ, το Βερμόντ κερδίζει η Χάρις

Το Κεντάκι και την Ιντιάνα με 8 και 11 εκλέκτορες αντίστοιχα κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το κλείσιμο των καλπών στις πρώτες περιφέρειες, ενώ η Κάμαλα Χάρις κερδίζει το Βερμόντ και τους 3 εκλέκτορές του, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Ο Τραμπ είχε κερδίσει την πολιτεία του Κεντάκι και το 2020, ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν ήταν εκείνος που κέρδισε τις γενικές εκλογές.

Οι κάλπες (σε παρένθεση οι εκλέκτορες που διακυβεύονται σε κάθε πολιτεία) έκλεισαν στις ακόλουθες πολιτείες: Τζόρτζια (16), Ιντιάνα (11), Κεντάκι (8), Νότια Καρολίνα (9), Βερμόντ (3) και Βιρτζίνια (13).

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.