Έφυγε στα… μουλωχτά ο Πιστόριους

Έφυγε στα… μουλωχτά ο Πιστόριους

Μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο αποφυλακίστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους, που θα εκτίσει κατ’ οίκον το υπόλοιπο της πενταετούς φυλάκισής του για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα. Στον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη είχε επιβληθεί πενταετής φυλάκιση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, το 2013, ωστόσο προ ημερών αποφασίστηκε μετά από μόλις έναν χρόνο στη φυλακή να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η μεταφορά στο σπίτι του αναμενόταν κανονικά την Τρίτη, αλλά έγινε μια μέρα πριν, προφανώς για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις, μιας και η απόφαση αποφυλάκισής του δεν έχει αντιμετωπιστεί θετικά από την οικογένεια του θύματος, αλλά και την κοινή γνώμη.

 

Αίτημα αποφυλάκισης του Πιστόριους είχε κατατεθεί και τον Αύγουστο, αλλά τότε είχε απορριφθεί με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής, θεωρώντας πρώιμη μια τέτοια απόφαση.

Η δολοφονία είχε γίνει στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, όταν το μοντέλο έπεσε νεκρό από τις σφαίρες του όπλου του 28χρονου άνδρα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στη δίκη πως πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη και πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, για να διαπιστώσει στη συνέχεια πως είχε σκοτώσει τη Στίνκαμπ.

Η εισαγγελική αρχή έχει καταθέσει έφεση ζητώντας την αύξηση της ποινής του Πιστόριους και την παραμονή του στη φυλακή, με την εκδίκασή της να εκκρεμεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE