Δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου συζήτησαν Αίγυπτος και ΕΝΙ

Δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου συζήτησαν Αίγυπτος και ΕΝΙ

Αίγυπτος και ΕΝΙ συζήτησαν τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο

Τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να καταστούν οι αιγυπτιακές εγκαταστάσεις μεταφορά και εξαγωγής διαθέσιμες και για γειτονικές ανακαλύψεις, συζήτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλζι, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα “The Cairo Post”, o κ. Ντεσκάλζι συναντήθηκε την Δευτέρα με τον Πρόεδρο Αλ-Σίσι στο Κάιρο και συζήτησαν τις δραστηριότητες της εταιρείας στην χώρα.

Ο κ. Ντεσκάλζι παρουσίασε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος Ζορ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη αιγυπτιακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους να επιταχύνουν την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Ζορ.

Η ΕΝΙ έχει παρουσία στην Αίγυπτο από το 1954 μέσω της θυγατρικής της IEOC, μια εταιρεία η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Abu Maadi το 1967. Η ΕΝΙ είναι ο κύριος παραγωγός υδρογονανθράκων στην Αίγυπτο, με μια ημερήσια παραγωγή 190.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE